Etter en vindfull uke med stadige utsettelser ble andresteget av q-school omsider fullført mandag.

Der imponerte Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) med å vinne på Alenda Golf med en totalscore på elleve under par, ett slag foran Frederic Lacroix fra Frankrike.

Arnøy, som holdt på å gå glipp av starttiden med et punktert bildekk på morgenkvisten, startet grytidlig mandag morgen med bogey på hull 12 på tredjerunden, , men fulgte opp med en eagle og birdie i innspurten for å signere for 67 slag (-5) og ledelse før siste runde.

Der var en avsluttende 70-runde, bestående av fem birdies, en bogey og en dobbelbogey, nok til å dra seieren i land.

Arnøy setter nå kursen mot Lumine i Tarragona, hvor han skal delta i finalesteget som spilles fra 15. til 20. november. Her er Kristoffer Reitan (Oslo GK) og Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) også klare til start.

(Artikkelen fortsetter under)

 

For Arnøy sin blir det mye på spill i finalen: ettersom han endte på syvendeplass på Nordic Leagues poengliste, er han fortsatt ikke sikret Challenge Tour-kortet for 2020, i motsetning til Tage og Reitan.

For å få full kategori på Challenge Tour, må Arnøy klare cuten etter fire runder i q-school-finalen. De 25 beste etter seks runder, skaffer seg europatour-kortet, slik Kristoffer Reitan og Kristian Krogh Johannessen klarte i fjor.

Skulle det ikke gå veien i q-school-finalen for Arnøy, har han imidlertid fortsatt et håp om opprykk til Challenge Tour hvis én av spillerne som endte over ham i Nordic League sammenlagt, klarer å skaffe seg europatour-kortet i finalen.

For Elias Bertheussen, Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen blir det Challenge Tour-spill neste år etter at ingen av dem lyktes i å ta seg videre fra andresteget i Spania.

For Bertheussen, som har spilt på Nordic League i år, betyr det uansett et opprykk tilbake til touren han sist spilte på i 2015, mens for Kofstad og Krogh sin del betyr det nedrykk etter at de begge har tilbragt 2019-sesongen på europatouren.

Bertheussen endte på delt 19.-plass i sin kvalifisering på Las Colinas, men tapte i omspillet med fire andre spillere for å avgjøre hvem som skulle få den siste plassen som avanserte til finalen.

Espen Kofstad endte seks over par på Alenda Golf hvor Arnøy vant, syv slag bak kvalifiseringsgrensen. Kofstad startet året på europatouren lovende, men har slitt kraftig med spillet siden sommeren.

Kristian Krogh Johannessen har hatt motsatt formkurve som Kofstad, men europatour-sesongen lot seg dessverre ikke redde. Han endte på 35.-plass i kvalifiseringen på Desert Springs, fem over par totalt og tre slag bak avansement.