(Oppdatert mandag kl. 13:00 – Avslutningsrunden er i gang etter tre timers utsettelse om morgenen på grunn av kraftig vind)

 

– – – – – 

Med én under par, 70 slag, på søndagens runde spratt han rett opp i delt ledelse sammen med den finske amatøren Lauri Ruuska. Bortsett fra en kjedelig dobbelbogey på hull 12 spilte Aronsen veldig stabilt, og det er tydelig at han har brukt tiden sin godt under sesongforberedelsene i Spania.

Turneringen – som forøvrig er årets første i Nordic League, er imidlertid fremdeles helt åpen.  Hele syv spillere er innenfor to slags rekkevidde av tetduoen før mandagens finalerunde.

Christian Aronsens første Ecco Tour-seier kom nettopp under Winter Series i Spania, tilbake i 2012.

Mens Aronsen beveget seg i riktig retning på resultatlisten søndag, gikk det motsatt vei for Stavanger-spilleren Eirik Tage Johansen. Med +1 på den antatt lettere Hills-banen falt han tilbake til par totalt, og ligger med det på en delt 19. plass.

Sondre Erevik Ronold spilte seg opp noen plasser med +1 på Lakes Course, og havnet trygt innenfor cuten. Med tre over par totalt ligger han på en delt 32.plass før siste runde.

Dennis den Roover måtte to over par på andrerunden, og med +5 totalt klarte han til slutt cuten på slaget.

Stian Wiik Hansen fra Miklagard havnet to slag utenfor cuten med syv over par totalt, mens proffdebutanten Kristian Krogh Johannessen ble dårligst av de norske med åtte over.

Av de syv norske spillerne som stiller til start denne uken, er det kun Kristian Krogh Johannessen og Sondre Ronold som har full kategori på årets Nordic League. Christian Aronsen og co. vil med bra spill i de fire vinterserie-turneringene  i februar og mars også kunne gjøre seg fortjent til en god kategori.

LEADERBOARD