Aronsen på pallen i Danmark

En sterk avslutningsrunde sikret Christian Aronsen en plass blant de tre beste i Nordic League-turneringen Kitchen Joy Championship.

Miklagard-spilleren avsluttet med sin andre strake 68-runde på Brundtland Golf Center. Det førte ham seks plasser oppover leaderboardet til delt 3. plass sammen med Peter Vejgaard (Danmark).

Fredagens scorekort ble av det fargerike slaget for Aronsen. Han gjorde en dobbelbogey og en bogey, men også fire birdies og to (!) eagles. Han endte til slutt 13 under par, tre slag bak vinneren, Oliver Lindell fra Finland.

Aronsens har hatt en solid start på årets Nordic League-sesong. På fem turneringer står han med fire topp-10-plasseringer, inkludert to topp-3-resultater.

Når Nordic Leagues sammenlagte poengliste for året oppdateres i løpet av kvelden, vil Aronsen sprette opp til topp-5. Det er disse fem ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-kortet for 2017.

Aronsen fikk selskap av den nesten 20 år yngre Jarand Ekeland Arnøy i topp-10 i Danmark. Arnøy (Fana GK) klatret ni plasser til en delt 8. plass, takket være en sisterunde på fire under par (69).

Askim GKs Torbjørn Johansen var helt oppe på andreplass etter onsdagens imponerende 66-runde. Han klarte dessverre ikke å holde trykket oppe, og måtte til slutt ta til takke med 23. plass (-7).

To slag bak ham delte Elias Bertheussen (Trondheim GK) og Ole B. Ramsnes (Stavanger GK) 34. plassen. Anders Ellingsberg (Drøbak GK) ble nummer 46 (-3).

Lasse Gerhardsen (Ski GK), Sander Stavnar (Vestfold GK), Erik R. Kløvstad (Ski GK), Dennis den Roover (Miklagard GK), Mathias L. Schjølberg (Oslo GK) og Sondre Ronold (Stavanger GK) misset cuten.