Tage lå midt på resultatlistene etter å ha åpnet turneringen med runder på 70 og 72 slag, men gjorde et realt tigersprang oppover leaderboardet med en knallsterk 66-runde lørdag. Søndag fulgte siddisen opp det gode spillet med en runde på tre under par (69), bestående av fem birdies, to bogeys og resten par.

Det løftet ham ytterligere seks plasser til en femteplass – hans første topp-fem-plassering for sesongen og andre topp-ti-plassering i år.

Tage endte elleve under par sammenlagt, kun fem slag bak vinneren Estanislao Goya fra Argentina.

Tage klatrer nå ni plasser opp Challenge Tour-rankingen til delt 55.-plass. Det er topp-80 på pengelisten ved sesongslutt som får fulle arbeidsrettigheter på Challenge Tour også neste sesong, mens topp-15 avanserer til europa-touren, hvor Tage har spilt fire ganger tidligere. Ved alle de anledningene var det gjennom høstens Q-School-kvalifisering han kom seg gjennom det trange nåløyet.

Med sine 19 000 innspilte euro så langt i år har Tage for øyeblikket 22 500 euro opp til topp-15. Han er foreløpig den eneste nordmannen blant topp-100 på årets pengeliste.

Tages Team Norway-kollegaer Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) var også i aksjon i Sverige denne uken. Mens Krogh misset cuten med runder på 75 og 72 slag, delte Arnøy 49.-plassen på to under par sammenlagt.

Bergenseren fikk sin Challenge Tour-debut i Sveits for to måneder siden, hvor han slo til med en syvendeplass i aller første turnering. På sine fem første turneringer har han imponert med å klare cuten i alle forsøkene.

Neste uke går Challenge Tour videre til Finland og Vierumäki Finnish Challenge. Der stiller Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh Johannessen og amatøren Kristoffer Reitan (Oslo GK) til start. Dette blir Reitans Challenge Tour-debut.

Uken etter turneringen i Finland spilles Challenge Tour i Nord-Irland. Deretter er det duket for årets høydepunkt på den norske golfkalenderen når Viking Challenge går av stabelen på Miklagard 17. til 20. august. Dette blir den første Challenge Tour-turneringen på norsk jord siden 2014.

Resultater Swedish Challenge