Raastad avsluttet med en 70-runde (-2) i perfekte forhold på Larvik GK i Vestfold, og klatret fra 7.- til delt 4. plass – seks under par sammenlagt.

Kjekstad-spilleren endte bare to slag bak toppen av pallen, og noterte samtidig sin beste plassering for sesongen. Det kan hun takke en deilig eagle på det avsluttende par 5-hullet for.

Raastad startet dagen med bogey på hull to, men kontret med to kjappe birdies på 3 og 5. Derfra ble det 11 strake par, før dagens andre bogey på hull 17 sendte henne utenfor topp-10. Med storfugl på det siste hullet sikret hun likevel til slutt en sterk fjerdeplass.

I kampen om seieren ble det omspill mellom den spanske amatøren Natalia Escuriola Martinez og svenske Johanna Gustavsson. Det skulle vise seg å bli et omspill for historiebøkene: Gustavsson avgjorde duellen på det 14. (!) hullet. Norsk Golf får informert at det aldri har blitt registrert et lengre sudden death play off på noen annen tour – noensinne!

Fjerdeplassen var Raastads første topp-10-plassering for sesongen. Før denne uken var hennes beste plasseringer en 11. plass fra Borås Ladies Open og delt 12. plass i forrige ukes Norrporten Ladies Open.

Raastad ligger for øyeblikket på 26. plass på LET Access Series sin Order of Merit, men vil gjøre et sprang oppover listen når de oppdateres senere. Det er topp-5 ved sesongslutt som får Ladies European Tour-kortet i 2016. Det var forøvrig i denne turneringsserien proffdebutant Tonje Daffinrud kvalifiserte seg til Europa-touren i fjor.

Dette er det andre året på rad Raastad imponerer i en LET Access-turnering i Norge. I fjor endte hun på andreplass i Ladies Norwegian Challenge. Det var hennes comeback-sesong etter tre års fravær fra seriøs golfsatsning.

Ett slag bak Rachel Raastad i Larvik imponerte amatøren Renate Hjelle Grimstad med delt 7. plass. Bergenseren, som forrige uke forsvarte junior-NM-triumfen på Bogstad, har ligget topp-10 fra start til slutt. Torsdag avsluttet hun med en runde på par, bestående av fire birdies og like mange bogeys.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Renate Hjelle Grimstad har vært i god form de siste ukene. (Foto: Benjamin A. Ward)

Team Norway-spiller Marita Engzelius var kanskje den norske spilleren det var knyttet størst forventninger til denne uken. Engzelius, som til daglig spiller på amerikanske Symetra Tour, falt utenfor topp-10 med en sisterunde på par. En delt 12. plass må likevel sies å være godkjent av Oslo-golferen.
 

Øvrige norske resultater:

T23 (+1) – Cecilie Lundgreen

T30 (+4) – Kristin Simonsen

48 (+11) – Vilde Eriksen

Misset cut:

Marthe Wold, Dorthea Forbrigd, Mariell Bruun, Tina Maria Brekke, Michelle Forsland, Julie Loennechen, Karoline Stormo

LEADERBOARD