Etter en måned på sidelinjen med skade i skulderen, var Tutta endelig tilbake i aksjon i Kingsmill Championship. Hun imponerte i sin første turnering tilbake, og klatret søndag fra 7. til delt 3. plass i klubbhuset. Feltet rakk imidlertid ikke å bli ferdige på grunn av kraftig regnvær søndag, og måtte fullføre turneringen mandag morgen.

Der ble Tutta dyttet et par plasser ned leaderboardet. Det holdt likevel til 5. plass – hennes første topp-5-plassering på LPGA-touren siden august i fjor.

Tutta avsluttet uken med et prikkfritt scorekort: Tre birdies, ingen bogeys og resten par. Med -10 sammenlagt endte hun fem slag bak vinneren Minjee Lee fra Australia. 

Før denne uken var 7. plassen i Honda LPGA Thailand i februar Tuttas bestenotering for sesongen.

Hennes comeback til turnering kom i grevens tid. Etter å ha startet året på fjerdeplass på verdensrankingen, stod hun nå i fare for å falle utenfor topp-10 for første gang på utrolige 415 uker.

Tutta har tilbragt nesten åtte år blant de ti beste i verden, men har falt til 9. plass. Når verdensrankingen oppdateres tirsdag, vil hun sannynligvis klatre litt igjen for første gang på lenge.

Rankingen baserer seg på de to siste års resultater, og ettersom Tuttas forrykende resultater fra 2013 snart ikke blir gjeldende, er hun nødt til å gjøre det til en vane å hevde seg i toppen fremover for ikke å falle mer.

LPGA-touren tar etter denne uken en liten pause. Neste turnering, ShopRite LPGA Classic starter i New Jersey 29. mai.

Leaderboard