Fem norske jenter er fortsatt blant de 60 spillerne som ligger an til å greie cut-en i finalekvalifiseringen til neste sesongs Europatour.

– Det var en ny god dag for oss, men vi er ikke engang halvveis i turneringen. Det er mye golf igjen å spille, sier landslagstrener Geoff Dixon, til Norsk Golf.

LES OGSÅ: Karoline Lunds mirakelkur

46 plasser opp

Karoline Lund (18) lå helt nede på 55. plass etter åpningsrunden, men leverte kanongolf på dag 2 på Palmgolf Ourika & Amelkis Golf Club. Sju birdier og to bogeyer gjør at hun passerte tre lagvenninner på sin vei helt opp på delt 9. plass på resultatlista.

67-runden, som var dagens fjerde beste, gjorde at Losby-jenta klatret 46 plasser!

Den plasseringen deler hun med Celine Borge, som var Norges beste etter første dag. 19-åringen med å få birdieputtene i koppen i starten av runden, og åpnet like så godt med elleve strake par, før en bogey på det tolvte satte en stopper for «streaken».

Den kjipe bogeyen så ut til å fungere som vitamininnsprøytning for Vestfold-golferen. Birdier på hull 14 og 15 fulgte før hun rundet av med tre par, og en 71 runde totalt (-1).

LES OGSÅ: Nordmann ledet Europatour-kvalifiseringen etter ni hull

I limboland

Mariell Bruun (23) fikk en god start på runden, og var oppe og snuste på en topp 10-plassering. Etter ti hull hadde hun fire birdier og én bogey. Bogeyer på hull 12, 13 og 16 førte til et julepyntet scorekortet med fire grønne hull og fire røde.

Dermed falt 23 år gamle Bruun sju plasser ned fra lørdagens 23. plass.

Marita Engzelius er innenfor cut-grensa etter to runder. (Foto: Ladies European Tour)

I motsetning til dagen før, fikk Marita Engzelius en god avslutning på runden. Åtte par og én birdie på de siste ni hullene gjør at 29-åringen deler 30. plassen med Bruun når spillerne er halvveis til cut-en. 

Med birdie på siste hull leverte Madelene Stavnar sin andre runde på 72 slag på to dager, og ligger med det på 38. plass. Dermed ligger 17-åringen i «limboland» med to slags buffer ned til cut-grensa, og to slag opp til de 25 som får sikrer seg spillkategori på neste sesongs Europatour.

LES OGSÅ: Sju norske jenter kjemper om spillerett på Europatouren

Langt opp

I bunnen av resultatlista sliter fortsatt Rachel Raastad (28) og Stina Resen (24). Raastad avsluttet med to birdier, mens Resen forbedret seg med tre slag. Begge avanserte noen fattige plasser på resultatlista, men veien opp til cut-grensa begynner å bli lang, henholdsvis seks og sju slag.

Amerikanske Casey Danielson (-11) leverte en mektig andrerunde, og leder med ett slag på den 16 år gamle amatørspilleren Julia Engström (SWE).

De fem øverste spillerne på resultatlista (etter 90 hull) sikrer seg såkalt kategori 5b-status på neste års Europatour. Plasseringene fra 6 til 25 får kategori 8a-status. Hvilken kategori spillerne er i, har betydning for hvor mange og hvor store turneringer spillerne får spille.

Leaderboard Q-school-finalen