Madeira Islands Open er en samarbeidsturnering mellom European Tour og Challenge Tour, og dette skulle bli Elias Bertheussens første turnering på høyeste nivå i Europa.

Grunnet ekstremværet fikk han imidlertid ikke spille mer enn én runde, og dette er ikke nok til å kåre en vinner ifølge Europatourens regelverk. For at turneringen skal være gyldig må alle spillerne fullføre minst 36 hull, og da banen lå under vann søndag var det tydelig at dette ikke var mulig.

Dette er kun den tredje turneringen i Europatourens historie som har blitt avlyst. Compaq European Grand Prix ble avlyst grunnet dårlig vær i 1998, og WGC-turneringen American Express Championship ble kansellert i kjølvannet av terroristangrepet i USA den 11. september 2001.

Dette var altså den første avlysningen på nærmere 14 år på European Tour.

Det jobbes allerede med å finne en alternativ dato for Madeira Islands Open i årets Race to Dubai. Både sponsorer og arrangører ønsker å gjennomføre turneringen på et annet tidspunkt, så kanskje får Bertheussen muligheten til å revansjere seg.

Det gikk nemlig ikke trønderens vei på årets første og foreløpig eneste turneringsrunde. Med dobbelbogey på det første hullet havnet han bakpå helt fra start, og maktet aldri å hente seg inn igjen på en dag hvor mange spillere slet.

Fasiten ble til slutt en birdieløs runde med to dobbelbogeys og fire bogeys. Med åtte over par, 80 slag, lå han på en delt 139. plass da turneringen ble blåst av.

LEADERBOARD