(Golf Club St. Leon-Rot, Tyskland) Foursome-rundene på St. Leon-Rot fredag formiddag var preget av høye skuldre og få høydepunkter. Ettermiddagens fourballs ble derimot en helt annen historie.

På de fire matchene ble det til sammen gjort vanvittige 42 birdies og to eagles! Og på scoretavlen står det nå 5-3 til Europa.

Kveldens store thrillermatch ble Melissa Reid og Carlota Ciganda mot de antatt sterkere Cristie Kerr og Lexi Thompson. Amerikanerne hadde allerede en seier i bagasjen fra formiddagen, og fikk en ny kanonstart anført av Lexi Thompson i toppform. 20-åringen var hele seks under par etter åtte hull. Likevel holdt europeerne stand, takket være noen tidlige birdies fra Carlota Ciganda.

Spanjolen, som er ubeseiret i Solheim Cup-sammenheng, skulle spille hovedrollen for Europa også på slutten av kvelden.

Det ble et opphold i spillet halvveis på en drøy time på grunn av tordenvær i området. Da spillerne kom tilbake igjen fortsatte det forrykende spillet. Ciganda og Reid lå to ned med tre hull igjen å spille. De tok et hull tilbake på det 16., før dagens store høydepunkt kom på hull 17: Ciganda satte innspillet fra 150 meter rett i koppen. Thrillermatchen står nå helt likt. På grunn av mørkets frembrudd må de vente til lørdag morgen med å fullføre.

– Det er det beste slaget jeg noensinne har slått, konstaterer Ciganda.

Da matchen ble fullført lørdag morgen utvekslet de igjen hver sin birdie. Matchen inneholdt 18 birdies og en eagle, og vil gå ned i historiebøkene som en av Solheim Cups største thrillere.

Heller ikke hjemmehåpene Sandra Gal og Caroline Massons rakk å fullføre sin viktige sistematch mot Gerina Piller og Brittany Lang: Europeerne ledet en opp, men måtte tilbake på hull 16 på morgenkvisten for å fullføre matchen. 

Piller og Lang kom best i gang med to birdies på rad, og ledet plutselig før det siste. Da svarte Gal med å klistre en fantastisk wood fra fairway helt inntil pinnen. Med birdie sikret hun et viktig halvt poeng, og sørget for at USA ikke vant en eneste av fourballmatchene.

– Det ble en ganske vill avslutning. Vi ble knust i de to første matchene, men lå bra an i den tredje, helt til Melissa (Reid) senket en lang putt på det 16. og Carlota hullet ut på det 17., sa USA-kaptein Juli Inkster etter fredagens spill.

Svensk suksessduo

Anna Nordqvist stanget og stanget på formiddagen på lag med Suzann Pettersen, hvor de måtte gi tapt 3&2 mot Morgan Pressel og Paula Creamer. På ettermiddagen møtte svensken Pressel og Creamer på ny, denne gang på lag med Caroline Hedwall som hun vant to av to matcher med under forrige Solheim Cup. Nå ble det skandinavisk revansje, med utklassingssifrene 4&3.

– Det føltes veldig bra i dag. Suzann og jeg spilte ikke så dårlig, vi bare klarte ikke å senke noen putter.Jeg klarte ikke å finne rytmen. Sammen med Caroline Hedwall fant jeg spillet mitt igjen, sier Nordqvist etter runden.

Også for Charley Hull og Gwladys Nocera ble fourball-matchen en komfortabel affære. De var på forhånd favoritter mot rookie Alison Lee og Angela Stanford, som før matchen hadde tapt sine syv siste matcher i Solheim Cup. Europa vant komfortabelt 3&2, og forverret Stanfords sammenlagtstatistikk i Solheim Cup til begredelige tre seiere og tolv tap.

De resterende hullene i fourball gjenopptas klokken 07.45 lørdag. Foursome utsettes en time med start klokken 09.15. Suzann Pettersen skal etter planen spille alle 36 hull lørdag. I foursomes starter hun med Charley Hull, nok en gang i match mot Morgan Pressel og Paula Creamer:

Foursomes lørdag morgen

1. Alison Lee/Michelle Wie vs. Melissa Reid/Carlota Ciganda

2. Paula Creamer/Morgan Pressel vs. Charley Hull/Suzann Pettersen

3. Angela Stanford/Brittany Lincicome vs. Sandra Gal/Catriona Matthew

4. Stacy Lewis/Gerina Piller vs. Anna Nordqvist/Caroline Hedwall

(Norsk Golf oppdaterer artikkelen)

Resultater dag 1

– – –

Fra formiddagens foursomes:

 

Tutta: – Vi ble knust

Det står 2-2 mellom Europa og USA etter formiddagens foursomerunder i Solheim Cup. For Suzann Pettersen og Anna Nordqvist ble det ingen god start på turneringen.

(Golf Club St. Leon-Rot, Tyskland) Presset var på Europa til å dra i land det første poenget på St. Leon-Rot: Kaptein Karin Koch satte opp sine to beste spillere, Suzann Pettersen og Anna Nordqvist i første flight mot Morgan Pressel og formsvake Paula Creamer.

Det var imidlertid den amerikanske duoen som kunne juble over det første poenget i Solheim Cup. De tok ledelsen med par på åpningshullet, og lå aldri under i duellen mot Nordqvist og Tutta.

Amerikanerne festet for alvor grepet om matchen med fire birdies fra hull 7 til 13, mens Nordqvist og Tutta slet med å finne rytmen. 14 hull skulle det ta før Tutta rullet i dagens første birdie, men da var det for sent.

Med to par på rad på hull 15 og 16 for begge lag endte det 3&2 i favør Pressel og Creamer.

– Vi ble knust egentlig, lød Suzann Pettersens korte oppsummering etter runden.

Hun fikk ingen god start på dagen da hun hooket innspillet fra fairway langt venstre for green. På det neste utslaget følgte hun opp med nok en miss venstre. Det var imidlertid putten på hull 11 som kostet dyrest. På et kritisk punkt i matchen misset hun birdiemuligheten fra en meter. USA gikk på det tidspunktet tre opp.

– Det startet dårlig med et dårlig innspill på hull 1. Det er uvant for meg å misse venstre, men jeg fikk rettet opp i det, sier Tutta.

– Det er ingen som har råspilt på greenene i noen av gruppene så langt. Det er ikke bare vi som har misset putter, fortsetter hun.

Anna Nordqvist mener Tutta spilte bedre enn henne selv.

–  Vi slo ikke nære nok hullet. Jeg håpet på å kunne gi Suzann flere korte birdieputter. Hun spilte bra i dag. Det var ikke mye som gikk vår vei. Det var små marginer.

Da Tutta gikk inn i klubbhuset etter runden trodde hun at hun skulle spille ettermiddagens runde. I stedet må hun overvære fourball-matchene fra sidelinjen.

– Jeg kommer til å få en full dag med 36 hull i morgen. Alle på laget skal bare spille fire runder. Vi har satt opp et system hvor vi rullerer, og når en spiller roterer, så roteres hele systemet. Nå skal jeg gå ut og hjelpe de som spiller nå, og være klar for en lang dag i morgen, sier Tutta før hun setter seg på en bil og får haik opp til første tee.

2-2

I den andre matchen, Charley Hull og Melissa Reid mot Michelle Wie og Brittany Lincicome kom også Europa seg opp på scoretavlen. De avgjorde matchen 2&1 med en birdie på hull 17. 

Match nummer tre, Karin Icher og Azahara Munoz mot Cristie Kerr og Lexi Thompson så tidlig ut til å bli en utklassingstriumf til amerikanerne. De var fire opp etter seks hull. Europa klarte etterhvert å stoppe blødningen, og med tre birdies på rappen fra hull 13 til 15 var det plutselig match igjen. To hull senere sørget en birdie fra amerikanerne for at de fikk stoppet et potensielt sjokkerende comeback.

I den siste matchen, Catriona Matthew og hjemmefavoritt Sandra Gal mot Lizette Salas og verdenstreer Stacy Lewis ble det en komfortabel 3&2-seier til Europa. Stacy Lewis er feltets best rangerte spiller, men har ingen god statistikk å skilte med i Solheim Cup-sammenheng: Hun står med to seiere og nå seks tap.

Europa er dobbelt regjerende mester i Solheim Cup, og skal forsøke å vinne tre på rad for første gang.