Bedring for Skarpnord i Q-School-finalen

Marianne Skarpnord reiste seg etter torsdagens kriserunde, men er fortsatt langt på etterskudd i jakten på LPGA Tour-kortet.

Skarpnord er nå halvspilt i finalen av LPGA Tours tredje og siste kvalifiseringssteg til neste års LPGA Tour. For å avansere er hun avhengig av å ende topp-20 etter at søndagens sjette og avsluttende runde er ferdigspilt.

Skarpnord havnet hele ni slag bak kvalifiseringsgrensen etter en runde på seks over par torsdag. Fredag slo hun tilbake.

Turneringen spilles på Daytona Beach sine to baner Jones og Hills Course. Jones er en åpen bane med links-preg, mens Hills er en parkbane med mye skog i spill. Skarpnord begynte turneringen på den lettere Jones-banen, men det lot seg dessverre ikke omsette i en lav score. Etter å ha slitt kraftig på Hills Course torsdag, var det en mye skarpere Skarpnord som var tilbake på Jones Course for fredagens tredje runde.

Med syv birdies, to bogeys og en dobbelbogey kom hun seg inn på tre under par, hennes beste runde denne uken. Dermed klatret hun fra 125. plass opp til 83. plass. Med +4 totalt har hun to slag opp til cutstreken, som settes etter lørdagens fjerde runde.

Skarpnord har nå syv slag opp til topp-20. Den japanske 17-åringen Nasa Hatoka leder turneringen på 14 under par.

Skarpnord har i opptakten til Q-School  forsøkt å prikke inn turneringsformen hjemme hos Team Norway-kollega Suzann Pettersen i Orlando. Skarpnords form har vært varierende denne høsten.

Hun var knusende overlegen i andresteget av Q-School i slutten av oktober, der hun vant turneringen med fem slag – og endte nesten 30 slag foran Team Norway-kollegaene Tonje Daffinrud og Marita Engzelius. I hennes forrige turnering, Fatima Bunt Mubarak Ladies Open, misset hun imidlertid cuten.

Skarpnord deler 36. plassen på Ladies European Tours pengeliste og er sikret et fullt turneringsprogram der neste år, uavhengig av hvordan kvalifiseringen i USA skulle gå.