Berge og Wilhelmsen vant årets nest siste Titleist Tour-turnering

Caroline Berge og Markus Wilhelmsen kunne begge juble for sine første seire i Titleist Tour-sammenheng.

Turneringen ble spilt på Elverum Golfklubb i Hedmark – en vrien skogsbane som potensielt kan straffe deg hardt dersom du ikke er presis. Det viste seg også i scorene i Titleist Tour i helgen, der ingen spillere endte under par.

I gutteklassen var en avsluttende 79-runde akkurat nok for Markus Wilhelmsen (Ålesund GK) til å sikre seier. Han ledet med fem slag før siste runde, men gjorde det unødvendig spennende da han gjorde tre dobbelbogeys fra hull 10 til 14. Da han gjorde en bogey på hull 17 stod det plutselig helt likt, men med en knallsterk birdie på det vanskelige avslutningshullet klarte han å ro seieren i land.

Han endte til slutt seks over par, ett slag foran Fredrik Bjørk Ingul og Tomas Helgø (Stavanger GK). Inguls avslutningsrunde på 69 slag var for øvrig den eneste runden på 60-tallet på Elverum GK hele helgen.

(Artikkelen fortsetter under)

I jentenes U19-klasse var runder på 75, 76 og 78 slag nok til å sikre Caroline Berge (Sola GK) en komfortabel seier på fem slag over sin klubbvenninne, Franziska Sliper. Berge vant på 13 over par. Lisa Linnea Riis Lied (Fana GK) og Stine Lindanger (Sola GK) delte den siste plassen på pallen på +20.

Vestlendingene dominerte i jenteklassen på Elverum med seks spillere blant de syv beste.

I tillegg var de tre beste jentene i U15-klassen vestlendinger:

Emilie Myklebust Bjørge (Ålesund GK) vant med ett slag (+23) over Mia Sandtorv Lussand (Fana GK). En annen Fana-spiller, Silje Torvund Oma, tok tredjeplassen.

På guttesiden vant Jonas Sellæg Aulie (Oslo GK) på +11, ett slag foran klubbkompis Herman W. Sekne. Larvik GKs Margnus Kreken-Randsted ble nummer tre.

Det gjenstår nå bare en turnering i årets Titleist Tour-sesong. Finalen spilles på Kragerø fra 1. til 3. oktober.

Topp-3 på  Titleist Tour Order of Merit ser nå slik ut i de respektive klassene: