Etter første dag på Royal Golf Club i København, må vi ned til 71. plass for å finne det første norske navnet på leaderboardet. Elias Bertheussen åpnet med en runde på fem over par, og er med det ett slag utenfor den foreløpige cutstreken. 

Trønderen gjorde hele syv bogeys på torsdagens runde, men skaden ble heldigvis begrenset av en eagle på det 17. hullet. Den gjør at sjansene for helgespill fortsatt er gode.

Til tross for at han måtte droppe seks ganger på runden, klarte han utrolig nok likevel å holde seg unna dobbelbogeys.

– Denne banen er et beist! Prøvde å angripe banen i dag, men feilet fra tee og var i vannet hele seks ganger. Utrolig fornøyd med måten jeg kjempet på i dag, og var helt Ballesteros rundt greenene. 76 og kun ett slag bak cut etter frøste dag. Eagle på hull 17 holder meg inne i matchen, skriver Bertheussen på sin Facebook-profil.

Bertheussen, som i fjor kvalet til Challenge Tour gjennom sin fjerdeplass på Nordic League-rankingen, hadde en tung start også i forrige ukes turnering i Tyrkia. Der var han fem over par etter første runde, men løftet spillet med hele ti slag på andrerunden for å komme seg på riktig side av cutstreken. Han endte til slutt på 50. plass.

Den ferske proffen Andreas Halvorsen (18) har fått en tøff start på sin Challenge Tour-karriere. Larvik-golferen åpnet med åtte over par (T119), og står i fare for å misse hans tredje cut på tre forsøk på Challenge Tour i år. Halvorsen er sikret syv wild cards på Challenge Tour både i år og de tre neste sesongene.

Leaderboard