Med bare fire turneringer igjen av årets Nordic League-sesong har Elias Bertheussen (Byneset GK) dårlig tid på seg til å klatre til topp-5 på pengelisten og sikre seg Challenge Tour-kortet for 2019.

For øyeblikket ligger han på 16.-plass sammenlagt på Nordic League med 15 298 innspilte euro, 9528 euro bak den viktige femteplassen.

Dermed er han avhengig av både en seier og et par ekstra plasseringer i toppen på tampen av sesongen – og fredag skal han kjempe mot seier i avslutningsrunden av Harboe Open på Trelleborg Golfklub i Slagelse. 

Etter å ha startet turneringen med en 71-runde hoppet trønderen opp til andreplass torsdag med en bogeyfri andrerunde på 65 slag, med syv birdies på scorekortet. Med -8 sammenlagt starter han fredagens tredje og avsluttende runde i lederball klokken 09.00, to slag bak Frederik Dreier fra Danmark.

En seier vil være verdt 7200 euro, noe som sannsynligvis vil sende Bertheussen opp til rundt 8.-plass på pengelisten. En andreplass er derimot verdt 4720 euro, hvilket vil holde til cirka en 11.-plass på pengelisten.

Bertheussen kvalifiserte seg til Challenge Tour-spill også i 2014 gjennom sin fjerdeplass på Nordic League-listen. Han rykket imidlertid ned igjen etter en tøff debutsesong på Challenge Tour og har tilbragt de tre siste sesongene i den nordiske ligaen.

Denne sesongen står han med fire topp-10-plasseringer på 18 turneringer, med andreplassen i The 12 Twelve by Thisted Forsikring i juni som beste resultat. Han har vunnet tre turneringer på Nordic League tidligere i karrieren.

Straffet seg selv med løpetur

– Dagene etter europatour-kvalifiseringen sist uke har vært litt kjipe for å være ærlig. Jeg følte jeg spilte god golf med -5 totalt, men golf kan være en brutal sport noen ganger, og jeg falt akkurat på feil side av den gylne streken. Jeg bestemte meg for å straffe meg selv og kroppen med å løpe halvmaraton i Oslo dagen etter nederlaget, noe som for øvrig var en gøy opplevelse i en halvannen time, men som absolutt IKKE frister til gjentagelse. Men stive bein og vannblemmer har tydeligvis båret frukter, for denne uka er Bertheussen med og nikker på Nordic League, skrev Bertheussen på sin Facebook-konto etter torsdagens runde.

Bertheussen har selskap i topp-10 av Aksel K. Olsen (Stavanger GK), som forrige uke sikret Challenge Tour-spill for 2018 etter å ha bokført sin andre andreplass på rad. Olsen deler 8.-plassen på fem under par.

Dersom Bertheussen skulle avslutte sesongen rett utenfor topp-5 på Nordic League-pengelisten, er ikke alt håp om Challenge Tour-kortet over. De spillerne som kvalifiserer seg til europatouren i Q-school-finalen i november, slettes nemlig fra Nordic League-pengelisten, slik at spillerne under dem på listen rykket ett hakk opp.

Leaderboard Harboe Open