Lørdag kunne Elias Bertheussen bokføre sin fjerde pallplassering for sesongen og sin tolvte topp-10-plassering på 21 turneringer i Nordic League-turneringen SM Match i Sverige.

Trønderen nådde hele veien til semifinalen før han ble slått av svenske Christopher Feldborg Nielsen, som endte opp med å tape finalen mot en annen svenske, Oliver Gillberg.

Bertheussen startet sluttspillet med å slå danske Mikkel Hjort på det første omspillshullet i 32-delsfinalen, deretter 3&2-seier mot Rasmus Holmberg fra Sverige, en knusende overlegen 7&6-seier mot Mikael Lindberg (Sverige) i åttedelsfinalen, og deretter nok en overlegen seier 5&3 mot sin landsmann Knud Andreas Krokeide i kvarten.

Selv om det ikke holdt hele veien inn for Bertheussen i semifinalen, sikret den delte tredjeplassen ham ytterligere 2674 euro på kontoen og enda et skritt nærmere Challenge Tour-opprykk i 2020.

Han har nå spilt inn 33 806 euro i år, noe som holder til en tredjeplass på poenglisten, og det er de fem beste ved sesongslutt som blir Challenge Tour-spillere i 2020. Det er allerede mer enn 3000 euro mer enn hva som krevdes for å ende blant de fem beste i fjor, og det gjenstår fortsatt fem turneringer av sesongen.

For tre uker siden tok Bertheussen sin første seier på to og et halvt år. Etter den seieren sa han til Norsk Golf at han har lært mye fra sitt forrige opphold på Challenge Tour i 2015, som bare varte i ett år.

– Jeg føler spillet er bedre rustet nå. Først og fremst er jeg blitt bedre til å drive. Men jeg tror det viktigste er at jeg har blitt veldig klar på hva jeg vil gjøre annerledes. Jeg var ekstremt mye alene, og det skal jeg i hvert fall unngå hvis jeg spiller på Challenge Tour neste år.

– De ukene jeg spilte OK minus på Nordic League, kom jeg likevel på 20.-plass og kunne ta med meg litt momentum og rankingpoeng å bygge videre på. På Challenge Tour resulterte det samme spillet i missede cuter, og da ble jeg fanget i en negativ sirkel. Når man da i tillegg er mye alene, blir den negativiteten bare enda mer forsterket. Men jeg er glad for at jeg har opplevd på det. Jeg har lært mye om meg selv, sa Bertheussen.

Resultater SM Match