Sammen med Andreas Halvorsen, er Elias Bertheussen i Tyrkia for å forsvare de norske farger på Challenge Tour´en denne uken. 

Etter en tung åpningsrunde for de norske, slo Bertheussen tilbake for alvor på fredagens runde. Med en 67-runde, bestående av syv birdies og en bogey, suste han oppover ledertavla og inn i kampen om å klare cuten.

Etter en tung åpningsrunde på fem over par er det foreløpig uvisst om trønderen vil sikre seg helgespill, men dagens runde må uansett anses som en stor opptur.

Etter første runde var Bertheussen oppgitt over mye dårlig jernspill, men dette maktet han heldigvis å få ordnet opp i.

– Jeg viftet litt mer fra tee i dag faktisk, men jeg slo fine jernslag uten at jeg alltid klarte å få uttelling i form av birdies. Men jeg puttet ganske fint, og tok vare på par 5-hullene som er viktige her, så da blir det bra, sier han til norskgolf.no.

Mens vi venter i spenning på å se om Bertheussen får spille i helgen, kan vi dessverre konstatere at Andreas Halvorsen ikke klarte å ta seg videre. Med +10 totalt havnet den unge Larvik-spilleren på en delt 139. plass, og var altså et stykke unna å klare cuten.

Elias Bertheussen er den eneste nordmannen med full kategori på Challenge Tour i 2015. Andreas Halvorsen er på sin side garantert syv Challenge Tour-frikort i år samt de tre neste sesongene, så han har fremdeles mange muligheter.

LEADERBOARD