Det var knyttet stor spenning til hvem den danske Ryder Cup-kapteinen skulle velge, ettersom Stenson og Garcia – som har vært to av Europas nøkkelspillere tidligere år – har slitt med henholdsvis småskader og dårlig form den siste tiden. 

De var dermed ikke blant spillerne som lå best plassert til å bli plukket ut til troppen, men Bjørns dillemma bestod i at ingen av de formspillerne som kanskje hadde størst krav til en plass på laget, har spilt Ryder Cup tidligere.

Og på et lag som allerede bestod av fem «rookies», valgte Bjørn å prioritere rutine blant sine «captain’s picks».

Paul Casey, Sergio Garcia, Ian Poulter og Henrik Stenson har spilt i 20 Ryder Cup til sammen tidligere, og kvartetten har bidratt med hele 48,5 poeng totalt.

– Alle fire var desperate etter å spille Ryder Cup, og så fort jeg ringe dem, så skiftet hodene deres modus til «ok, det er på tide å prestere i Paris», sa Bjørn under onsdagens pressekonferanse.

– Hvis jeg på starten av min kapteinsperiode måtte ha skrevet ned tolv navn som jeg trodde kom til å representere Europa, er det ikke så langt unna det laget jeg har endt opp med nå, sier Bjørn.

(Artikkelen fortsetter under)

Paul Caseys opptreden i Ryder Cup blir hans første på ti år. Han tok en etterlengtet seier i Valspar Championship før sommeren, og står med fem topp-10-plasseringer i 2019.

– Jeg har lagt ned mye arbeid for å komme hit. Det er veldig stort å få bekreftet at jeg er med på laget. Jeg føler meg beæret, og jeg gleder meg veldig, sier Casey.

Poulter er også tilbake for første gang på fire år. Det gleder nok mange, for engelskmannen er kjent for å bli et villdyr når det er duket for match mot amerikanerne.

Den av de europeiske spillerne det er flest spørsmålstegn rundt, er utvilsomt Sergio Garcia. Spanjolen hadde tre topp-10-plasseringer i mars, men siden den gang står han med åtte missede cuter i elleve turneringer, og han har misset cuten i alle majorene denne sesongen.

– Jeg er veldig takknemlig for at Thomas har troen på meg. Jeg vet det ikke var et lett valg for ham, men han vet hva jeg tar med meg til laget, ikke bare på banen, men i garderoben. Det har vært et tøft år. Jeg har jobbet hardt, og det føles som om spillet er i ferd med å nærme seg. Nå skal jeg forsøke å bli så klar som mulig for å hjelpe Europa med å vinne trofeet tilbake, sier Garcia.

Tidligere på dagen ble det klart at Tiger Woods, Phil Mickelson og Bryson DeChambeau blir tre av Jim Furyks fire «captain’s picks». Den siste plassen offentliggjøres mandag neste uke, og kommer sannsynligvis til å stå mellom Tony Finau, Kevin Kisner, Xander Chauffele, Patrick Cantlay og Matt Kuchar.

Les også: Tiger, Mickelson og DeChambeau klare for Ryder Cup