Det var knyttet store forventninger til Henrik Bjørnstad før lørdagens comeback på Miklagard. Det var riktignok hans første turnering på cirka 2500 dager, men så er det jo også tidenes beste norske herregolfer vi snakker om.

Etter helgens to runder måtte han til slutt ta til takke med en litt antiklimatisk sjetteplass. Han sendte seks over par sammenlagt, syv slag bak vinneren Lars Martin Berg fra Byneset. 

– Jeg meldte meg på denne turneringen for å få svar på hvordan jeg ligger an, og de svarene har jeg fått. Nå vet jeg hva jeg må jobbe med, og det er et stykke igjen, sier Bjørnstad til Norsk Golf.

(Video: I hardtrening før comebacket: Slik ser svingen til Bjørnstad ut)

Selv om det ble to 75-runder på rad for 38-åringen, sier han at lørdagens og søndagens runde var som natt og dag.

Bjørnstad slet med utslagene i comeback-turneringen. Da er det ikke lett å score lavt. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

– I går spilte jeg virkelig  e l e n d i g. Jeg tror ikke jeg slo et eneste bra slag. I dag slo jeg mange gode slag, men det er en god del å ta tak i. Det var egentlig som forventet, selv om hodet hadde håpet på noe annet, smiler han.

Til tross for at mid-am-NM er en mikroskopisk turnering sammenliknet med hva Bjørnstad har deltatt i av turneringer tidligere i karrieren, kjente han presset litt da han slo ut lørdag morgen.

– Turnering er turnering, uansett størrelse. Det var en helt annen følelse i går sammenliknet med når jeg har trent de siste ukene. Jeg var spent i kroppen, og det tar nok litt tid å vende seg til å spille turneringer igjen, sier Bjørnstad, som gjorde åtte bogeys og en dobbelbogey i løpet av 36 hull.

– Jeg er ikke «sharp» i det hele tatt. Jeg har ikke den kontrollen på ballen som jeg ønsker å ha, og jeg har tapt spesielt mange slag fra tee. Jeg har to out-of-bounds, én i vannet, og alt for mange i roughen. Hvis jeg får bedre kontroll og selvtillit på tee, er jeg ikke så fryktelig langt unna. Men det er en jobb som må gjøres, for å få det på stell.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørnstad signerer capsen til en ung tilskuer som fulgte ham i lørdagens åpningsrunde. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Bjørnstad byttet nylig ut sin gamle TaylorMade-driver med en 2017-modell. Han vurderer nå å bytte tilbake igjen mens han leter tilbake til godfølelsen.

– Jeg misset driveren alt for ofte til høyre, og jeg slet med å slå drawer, som er det slaget jeg foretrekker å slå. Når missene mine er til venstre, er det vanligvis ett bedre tegn enn når jeg misser høyre. Jeg vurderer å bytte til den gamle driveren igjen, og heller gi fra meg ti meter i lengde. Den gamle driveren vet jeg at jeg aldri misser høyre.

– Er du overrasket over spillet ditt i helgen?

– Jeg ble litt overrasket over spillet mitt i går. Da var det helt mørkt utpå der. Jeg pleier ikke å slå ballen så dårlig.

Søndag ble heldigvis en mer positiv opplevelse. Tidvis glimtet han til med noen slag som ingen andre av spillerne i feltet er i nærheten av å ha i arsenalet sitt, som for eksempel andreslaget på hull 16.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørnstad spilte med en annen eks-europatour-spiller, sin gamle NGF-kollega Øyvind Rojahn, i lørdagens åpningsrunde på Miklagard. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Med 230 meter fra fairway til flagget, vind fra siden og med et stort vannhinder foran green, fikk han klokketreff med fairwaywooden og slo ballen til bare to meter fra pinnen. Eagleputten strøk dessverre hullkanten.

– Det slaget var akkurat slik jeg så for meg at jeg ville slå det. Jeg får ikke slått ballen bedre enn jeg gjorde der. Det var deilig å se sånne slag også, konstaterer Bjørnstad, som merket det godt i ryggen søndag at det har blitt mye golf den siste tiden.

Etter lørdagens skuffende åpningsrunde trente han i nesten fire timer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørnstad sier det er deilig å være tilbake på golfbanen igjen – helgens spill til tross. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

– Det ble alt for mye. Jeg stod og slo helt til jeg skulle inn til byen og kommentere PGA Tour-sendingen for Eurosport på kvelden. Jeg kjente det ordentlig i ryggen i dag, så jeg måtte ta fire prøvesvinger før hvert slag for å myke opp. Jeg kjenner at kroppen ikke er så vant til så mye golf som det har blitt i det siste.

Nå må jeg bare ta med meg det positive videre og huske på at denne turneringen var ment som en anledning til å få feedback på hvordan jeg ligger an.

– Men det er likevel veldig deilig å være i gang, og det har vært veldig hyggelig med alle som har ønsket meg velkommen tilbake igjen. Nå må jeg bare ta med meg det positive videre og huske på at denne turneringen var ment som en anledning til å få feedback på hvordan jeg ligger an. Det blir hard trening fremover!

Bjørnstad er påmeldt til første steg av europatour-kvalifiseringen, som begynner i Østerrike 19. september. Neste uke skal han i aksjon på PGA-mesterskapet på Gamle Fredrikstad Golfklubb, og uken etter er det mulig han får tildelt wild-card til Challenge Tour-turneringen i Irland – selv om det ikke er bekreftet ennå.