Etter Tigers første Masters-runde siden 2013, leser scorekortet til Woods – som forøvrig har falt helt ned til 111 på verdensrankingen, tre birdies, fire bogeys og en runde på en over par.

Det gir ham en delt 41. plass så langt, ni slag bak den overlegne lederen Jordan Spieth. 

Les også: Jordan Spieth leder med tre

Uavhengig av Woods sin form, eller fravær av det sådan, må åpningsrunden likevel sies å være rundt «skjema». Han har ikke åpnet med en runde på 60-tallet noen av de fire gangene han har vunnet på Augusta. 

Torsdag var det mye rust i maskineriet, men også positive ting å spore: 

Tiger har tilsynelatende hatt «chippe-yips» de siste turneringene han har spilt. I første runde var det nærspillet som holdt scoren hans sammen. Driveren har vært Tigers akilleshæl i en årrekke. Med et par unntak, satt den også stort sett som et skudd.

Nærspillet er styrken min igjen. Det er derfor jeg har jobbet r… av meg

Tiger Woods

Runden ble likevel litt av en berg-og-dalbane-tur fra Woods. Han var innom både skog, vann og feil fairway. Han kan takke wedgene for at han fortsatt har mulighet til å spille seg inn i turneringen med en grei runde på fredag.

– Nærspillet er styrken min igjen. Det er derfor jeg har jobbet r… av meg. Jeg har slått tusener etter tusener av slag for å sørge for at det skal bli en av mine styrker igjen, sa Woods om nærspillet sitt etter runden.

– Jeg slår gode slag igjen, og kontrollerer hvordan ballen spretter på første, andre og tredje sprett. Jeg føler jeg har kontroll over de tingene igjen, forklarer han videre.

Dette var Tigers første turneringsrunde siden han trakk seg fra Torrey Pines i starten av februar med vond rygg og en sving i ruiner. Det har vært enorm nysgjerrighet rundt hvordan Woods kommer til å spille på Augusta, og «hypen» ble ikke noe mindre da rapportene fra innspillsrundene tidligere denne uken var at han spilte «som en gud».

En grei start var likevel kanskje akkurat det han trengte for å senke skuldrene.

–  Han spilte OK. Han slo noen ville slag, men det gjorde vi alle i dag. Han reddet noen gode par hvor han gjorde up-and-down. Det var fint å se ham spille bra.

– Jeg er glad han er tilbake, sa Woods sin spillepartner for dagen, Jimmy Walker.

Det er resten av golf-verden også.