Det var et usikkert utgangspunkt som ventet Borge i torsdagens avslutningsrunde av Q-School i Venice i Florida: Etter å ha startet turneringen med runder på 68, 73 og 74 slag lå hun på delt 25.-plass på leaderboardet, akkurat innenfor topp-25-grensen som ga avansement til finalen.

Spillerne hadde imidlertid fått beskjed før turneringen slo i gang om at denne grensen ikke var absolutt, og det ville bestemmes på slutten av turneringen hvor mange som faktisk ville gå videre til finalen.

Borge avsluttet uken med en runde på én over par (73), bestående av én bogeys og hele 17 par. Dermed falt hun til delt 34.-plass (E), men likevel holdt det til avansement: Da dagen var omme, justerte LPGA kvalifiseringsgrensen til topp-40, og dermed sikret Borge plassen med knappest mulig margin

Det betyr at hun er klar for den nye Q-Series-finalen, som slår i gang tirsdag neste uke. Her er det cirka 45 plasser på LPGA-touren som står på spill, men Borge har allerede nådd sitt mål med kvalifiseringen bare ved å nå finalen: Hun er nå garantert spill på Symetra Tour i 2019.

– Celine kontrollerte ballen mye bedre i dag. Hun traff 11 fairwayer og 14 greener, men hadde ikke helt dagen når det kom til å senke birdies. Men hun klarte det! smiler hennes trener Geoff Dixon til Norsk Golf

 

 

Det er gjort store endringer i årets kvalifiseringssystem i USA, men LPGA har gått en litt annen vei enn det PGA Tour gjorde for noen år siden, da de gjorde sin kvalifisering om til en Web.com Tour-kvalifisering og dermed fjernet muligheten til direkte avansement til PGA Tour.

På LPGA Tour har man fortsatt mulighet til direkte opprykk gjennom kvalifiseringen, men veien dit er blitt tøffere: Mens det tidligere var de 80 beste i steg 1 og 2 i LPGA Q-school som gikk til finalen, ble det i år kuttet ned til de 40 beste.

Frem til i år har det siste kvalifiseringssteget bestått av én turnering på seks runder, der de 25 beste spillerne sikrer LPGA-kortet. I år har finalen byttet navn til «Q-Series», og den vil bestå av to 72-hulls turneringer. Her vil scorene etter 144 hull akkumuleres, og det er de 45 beste spillerne som får LPGA-kortet for 2019 – og jo høyere opp på leaderboardet man kommer, desto bedre kategori får man.

Q-Series-feltet vil bestå av de 40 beste fra steg 1 og 2 i Q-School, spillerne som endte 101 til 150 på LPGA Tours pengeliste, spillerne som endte 11 til 30 på Symetra Tour og spillerne som er ranket som topp-100 i verden – uten å være medlem av LPGA-touren. Nytt av året er at også de fem beste collegespillerne får mulighet til å delta.

Q-Series spilles fra 24. oktober til 4. november på Pinehurst no. 6 og no. 7 i North Carolina.

Celine Borge debuterte på Ladies European Tour denne sesongen etter at hun kom seg gjennom fjorårets kvalifisering i Marokko. Hun har spilt stabil golf gjennom hele året og har klart cuten i syv av de åtte turneringene hun har spilt – med to 16.-plasser som hennes beste plasseringer. Det holder til en 48.-plass på pengelisten, og hun er dermed sikret å fornye Ladies European Tour-kortet for neste sesong.

Leaderboard