Det ble en kamp mot klokka å fullføre andrerunden av ukens Norgescup-turnering. Etter lange utsettelser på grunn av uvær kom andrerunden først i gang tirsdag ettermiddag. Der var det ikke alle som rakk å fullføre før det ble mørkt, og dermed måtte store deler av feltet tilbake torsdag morgen for å fullføre rundene før den tredje og avsluttende runden begynner med shotgun-signal klokken 12.00.

I dameklassen ledet Fana-jenta Silje Torvund Ohma med to slag etter første runde etter å ha satt ny banerekord (-7) på Kongsvingers GK. Scoren på andrerunden ble imildertid elleve slag høyere, og det utnyttet europa- og Symetra Tour-proff Celine Borge (Vestfold GK), som har vært sikkerheten selv de to første rundene.

Med scorer på 67 og 69 slag ligger hun åtte under par sammenlagt og tar med seg en solid ledelse på fem slag  til avslutningsrunden. Like imponerende er det at hun ennå har til gode å gjøre en bogey – og det på en bane der furuskogen kryper farlig nær fairwaykanten på mange av hullene.

Mange av forhåndsfavorittene er samlet på toppen av leaderboardet, og på delt andreplass har Torvund Ohma fått selskap av europatourspillerne Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Karoline Lund (Losby GK), som vant forrige Norgescup-turnering på Atlungstad GK for to uker siden.

Der slo hun nettopp Borge i matchspill-finalen, og nå har Borge mulighet til å få sin revansj – og også overta ledelsen i kampen om bonuspotten i Garmin Minitour (les mer om minitour nederst i artikkelen).

I herreklassen var det lenge Bård B. Skogen (Haugaland GK), Norges beste juniorspiller, som ledet an. Han skaffet seg en liten luke på toppen av leaderboardet da han gikk opp til seks under par med birdie-birdie på sine to første hull på andrerunden, men da han gjorde sin første bogey på 23 hull, slet han med å komme inn i rytmen igjen.

Ledelsen er nå overtatt av Aksel K. Olsen (Stavanger GK), som ligger seks under par etter to stødige 69-runder.

Ett slag bak ham følger overraskelsen Tom Røed Karlsen fra Nøtterøy GK, mens tredjeplassen deles på fire under par av Team Norway-spiller Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Mats Ege (Stavanger GK), Jørgen Winther Johansen (Moss & Rygge GK) og Bård Skogen.

Vinneren på Atlungstad, Elias Bertheussen (Byneset GK), må ta til takke med en foreløpig 17.-plass med en sammenlagtscore på par. Ett slag bak ham følger Espen Kofstad på en noe skuffende 21.-plass. Hans tidligere europatour-kollega Kristoffer Reitan har ikke fått det til å stemme denne uken og ligger på 36.-plass, fem over par.

(Artikkelen fortsetter under)

Det mangler ikke på kjente fjes i sommerens Norgescup-turneringer. (Foto: Getty Images)

Rekordstor premiepott

Norgescup på Kongsvinger er den andre av tre turneringer i nyoppstartede Garmin Minitour, der premiepotten totalt er på hele 1 515 600 kroner – tidenes største premiepott i Garmin Norgescup.

Ettersom NGF har måttet avlyse de internasjonale turneringene i Norge på grunn av koronakrisen, samt at det er nesten ingen internasjonale turneringer, ønsker NGF å skape et bra turneringstilbud for de profesjonelle spillerne i Norge i denne perioden. Etter turneringen på Kongsvingers GK konkluderes minitouren med norgesmesterskapet på Holtsmark 30. juli – 2. august. 

Premiepottene er likt fordelt mellom kvinner og menn, og premiepengene deles kun ut til de profesjonelle spillerne i feltet. Den som vinner de tre turneringene sammelagt, stikker i tillegg av med en bonuspott som potensielt kan bli på flere hundre tusen kroner. 

Se oversikten over fordelingen av premiepenger i Garmin Norgescup på Kongsvingers GK og Garmin Minitour sammenlagt i tabellene under.

Leaderboard damer

Leaderboard herrer