Det som skulle ha vært åpningsrunden i Frankrike på torsdag, regnet bort, og arrangøren besluttet umiddelbart å korte ned turneringen fra 72 til 54 hull. Mange reagerte på den kontroversielle avgjørelsen, spesielt med tanke på at flere spillere hadde rukket å komme i gang med sine runder. Deres scorer ble slettet, noe Sung Hyun Park, som var seks over par før spillet ble stoppet torsdag, kunne prise seg lykkelig over.

24 timer senere leder sør-koreaneren etter en åpningsrunde på åtte under par, altså en snuoperasjon på 14 slag etter å ha fått den ultimate «mulligan».

Det fikk mange til å ta til Twitter for å klage, deriblant PGA Tour-stjernen Justin Thomas:

Jessica Korda som han tar i forsvar, var to under par torsdag da scorene ble slettet. Hun svarte imidlertid sterkt med å gå fire under par da runden begynte på nytt på fredag. Det holder til delt 5.-plass.

Hvis Park vinner turneringen, vil hun overta ledelsen i kampen om å bli utnevnt som årets spiller på LPGA-touren.

– Mange spillere kommer til å føle seg urettferdig behandlet over at alt deres harde arbeid var bortkastet, og at Sung Hyun Parks dårlige spill ble annulert, sa Karen Stupples fra Golf Channels kommentatorboks. 

Til og med hovedpersonen selv sier hun ikke hadde regnet med å få den dårlige starten sin slettet. 

– Jeg hadde løyet hvis jeg hadde sagt at jeg ikke var overrasket, sier Park.

Forbundsdommer Jan Erik Lauré informerer imidlertid om at arrangøren i aller høyeste grad hadde regelboken på sin side og henviser til decision 33-2d/1 i golfregelboken.

Denne regelen sier at det er opp til arrangøren å avgjøre i hvert enkelt tilfelle om når en runde bør kanselleres, men at det bør gjøres når det ville vært urettferdig ikke å gjøre det – for eksempel hvis noen spillere begynner en runde under ekstremt dårlige forhold, forholdene forverrer seg og videre spill blir umulig. I dette tilfellet vil det være urettferdig overfor spillerne som startet ikke å kansellere runden.

– At Justin Thomas og andre blåser seg opp og roper skandale, kommer nok av at de ikke kan reglene, konstaterer Lauré.

Suzann Pettersen åpnet med en fin 69-runde i det som er hennes første turneringsrunde siden British Open i starten av august. Tutta gjorde fem birdies, tre bogeys og resten par. Det holder til delt 16.-plass.

Tuttas sesong så langt har vært av det begivenhetsløse slaget. Hun har ikke vunnet siden juni 2015 og ligger «bare» på 34.-plass på LPGA-tourens pengeliste. 

Tutta vant denne turneringen i 2013. Også da ble turneringen kortet ned til tre runder.

Leaderboard Evian Championship