Etter å ha gått fra ledelse til jumboplass i løpet av torsdagens åpningsrunde slo Tiger kraftig tilbake i fredagens andre runde av Hero World Challenge på Bahamas. 

Selv om torsdagens score endte en over par, poengterte Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad i Eurosport Norges kommentatorboks at spillet han viste var såpass lovende at de følte at en lav score ikke var langt unna. Den lave scoren kom dagen etter.

Den velkjente «køllesnurren» i hendene etter et godt slag, den knyttede neven og den selvsikre gangen minnet om «The Tiger of old» da Woods spilte fredag.

Tiger Woods var nesten fire slag bedre enn snittet for feltet fredag. (Foto: Getty Images)

Woods, som måtte spille alene etter at Justin Rose trakk seg på grunn av en vond rygg, fullførte sin 65-runde bestående av syv birdies og resten par på to timer og 50 minutter.

Da Tiger reddet par fra utenfor green på hull åtte, sa han til sin caddie Joe LaCava: «jeg skal ikke miste et eneste slag i dag». Som sagt, så gjort. Den bogeyfrie runden var fredagens laveste og hele 3,6 slag bedre enn snittscoren for det 18 mann store feltet fredag.

– Jeg var virkelig prikket inn i dag. Jeg klarte å forme ballen begge veier, og hadde full kontroll over ballbanen. Det var nøkkelen, sa Tiger etter runden.

Fra å starte dagen ni slag bak toppen av leaderboardet har han nå en overkommelig luke på seks slag opp til de nye lederne Dustin Johnson og Hideki Matsuyama når to runder gjenstår.

Tiger gikk de første ni hullene på tre under par. Etter runding fulgte han opp med fire birdies på fem hull fra 11 til 15. Høydepunktet kom på hull 12, da han var centimetere unna å gjøre hole-in-one.

– Jeg må gå lavt i helgen. Vinden er forventet å være den samme i morgen, men det skal blåse opp ordentlig på søndag. Så jeg må jage en god score i morgen, komme meg ned på tosifret under par og gi meg selv en sjanse før søndagen, konkluderer Tiger.

Lørdag skal han spille sammen med Rickie Fowler, som også ligger seks under par. Sendingen starter på Eurosport Norge 19.45 og på strømmetjenesten Dplay fra 17.55.

Se høydepunktene fra runden hans under.

 

Leaderboard