Bruun sikret femteplass i proffdebuten

Mariell Bruun (Larvik GK) ble beste norske spiller i Ladies Norwegian Open på Moss & Rygge GK – årets første kvinnelige proffturnering i Norge.

Bruun startet fredagen på delt 9.-plass, men klatret opp til en delt 5.-plass takket være en solid avslutningsrunde på 69 slag. Den bogeyfrie runden inneholdt tre birdies og resten par, og med -1 sammenlagt endte Bruun bare tre slag bak vinneren Sarah Nilsson fra Sverige. Bruun fullførte i vår studiene ved University of Denver, og ble proff for bare noen få uker siden.

Forrige uke deltok hun i sin første turnering som proff da hun endte på andreplass i norgesmesterskapet på Atlungstad GK, en turnering hun vant i 2014. Denne ukens turnering på Moss & Rygge GK var hennes første proffturnering hvor hun selv har proffstatus. Bruun uttalte til sin lokalavis Østlandsposten før turneringen slo i gang at hun har satt seg som mål å bli topp-10 i verden. Den veien begynner hun på til høsten når hun planlegger å reise over til USA for å delta i LPGA-kvalifiseringen.

Ett slag bak Bruun endte forrige ukes norgesmester Karoline Lund (Losby GK). Hennes totalscore på par holdt til en fin syvendeplass. Ytterligere to slag bak snek Celine Borge (Vestfold GK) seg også inn i topp-10 med en avsluttende 71-runde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Team Norway-proff Marita Engzelius, som vanligvis spiller på nivå 2 i USA, Symetra Tour, var også i aksjon i Østfold denne uken. Hun klatret 14-plasser med en avsluttende 69-runde, feltets laveste score fredag. Hun delte 11.-plassen på +3 sammen med Dorthea Forbrigd. Forbrigd startet sisterunden helt oppe på fjerdeplass, men falt med 76 slag på scorekortet.

Som feltets eneste euroaptour-spiller og i tillegg hjemmebane-fordel hadde Marianne Skarpnord favorittstempel før turneringen slo i gang. Til slutt måtte hun ta til takke med en noe skuffende 14.-plass (+4) etter runder på 71, 77 og 72 slag.