Selv om årets majorturneringer er historie, har vi fremdeles mye PGA Tour-spenning å se frem til. Nå er nemlig FedEx Cup Playoffs i gang, hvor et bestemt antall spillere vil elimineres hver uke.

I ukens startfelt i New Jersey har 120 spillere fått plass, men når turneringen avgjøres søndag vil 20 av disse ryke ut. Det er nemlig bare de 100 beste på FedEx-rankingen får være med i Deutsche Bank Championship neste uke, så her er det enkelte som snart må belage seg på en ufrivillig turneringspause.

Halvveis i The Barclays er det Bubba Watson som troner alene på toppen av ledertavla. Den langtslående links-spilleren har allerede vunnet to turneringer i år, og dersom han lykkes i å sikre en tredje seier vil han forsterke sin posisjon i sammendraget betraktelig.

Bubba er syv under par totalt, og leder dermed med minste mulig margin ned til blant andre Henrik Stenson. Svensken har vist seg sterk i sluttspillet tidligere, spesielt i 2013 da han gikk helt til topps. På fredagens pressekonferanse var han i særdeles godt humør, og sendte til og med et uskyldig stikk til Bubba.

– Bubba slår jo ikke så veldig langt, så jeg skjønner at han må kline til med driveren for å få ballen i posisjon. Det sliter jo ikke jeg med, sa svensken til pressekorpsets store fornøyelse.

Jordan Spieth, som har hatt en av de beste sesongene i moderne golfhistorie, har nå bevist at også han er menneskelig. Med en totalscore på +7 misset han cutten med god margin, og må dermed si fra seg førsteplassen på verdensrankingen etter kun to uker på topp.

Den offisielle verdensrankingen er svært kompleks, og denne gangen vil altså Rory ta tilbake førsteplassen selv om han ikke stilte til start. Denne rankingen har for øvrig vært et hett diskusjonstema i en årrekke, ettersom mange mener den ikke alltid gir et reellt bilde av hvem som faktisk er best.

På tross av ukens skuffelse er Spieth fremdeles godt med i kampen om den gjeve FedEx Cup-tittelen. Takket være sitt fremragende spill gjennom hele sesongen vil han fremdeles kjempe i teten, men som nevnt vil altså Bubba posisjonere seg godt med en eventuell seier i New Jersey.

Sammenlagtvinneren i FedEx Cup stikker av med en seiersbonus på hele 10 millioner dollar.

Fullstendig resultatliste fra The Barclays finner du her.