Espen Kofstad misset cuten under Montecchia Open på Challenge Tour i Italia. På en relativt lettspilt var ikke to runder på 69 og 71 og -2 totalt nok til å få spille turneringens siste runde. 

En tur i bunkeren ble kostbar for Kofstad. 

– I dag måtte jeg gi meg selv 2 straffeslag da jeg trodde jeg flyttet en stein i bunkeren… Det viste seg å være et blad som var kamuflert med våt sand. Jeg kan hvert fall leve med at jeg ikke jukser!, skriver Kofstad på sin Facebook-side, og legger til:

– Det ble dessverre MC denne uken, jeg spiller flott golf, men hadde litt dårlige marginer på green.

Knallrunde av Tage

Eirik Tage Johansen hadde bare tre spillere bak seg etter en svak førsterunde på 75 slag (+4) fredag. Men han ga ikke opp og fikk spillet virkelig til å flyte lørdag. På dagens tredje hull, banens 12., hevnet Tage en dobbeltbogey fra fredagen og slo til med en eagle. Birdie på de to neste hullene, gjorde at håp om spill på den avsluttende runden virkelig ble vekket til live.

Stavanger-golfen fullførte runden bogeyfritt med ytterligere birdier og kunne signere for en 64-runde, og -3 totalt.

Det så en stund ut til å være nok til å klare cuten med et nødskrik, men cutgrensen ble etterhvert flyttet ettersom mange spillere leverte runder under par utover ettermiddagen, og til slutt røk søndagens finalerunde med ett slags margin.

Leaderboard

Kristian Krogh Johannessen spilte også svakt fredag, men lå to slag foran Tage. For Krogh forble det imidlertid håpløst med en andrerunde på 76 slag og totalt sju slag over par. 

1. runde:

Kofstad gjorde tre birdies, en bogey og resten par på runden. Det holder til delt 53. plass, syv slag bak lederen, Alexander Björk fra Sverige.

Nesten 80 plasser under Kofstad må Kristian Krogh Johannessen ta til takke med en 130. plass. Johannessen, som akkurat kom med via reservelisten denne uken, har ennå til gode å klare cuten på Challenge Tour. Fredag gjorde han tre bogeys, en birdie og resten par. To slag bak ham følger Eirik Tage Johansen. Tage har bare tre navn under seg på leaderboardet.

Kraftig regn natt til torsdag utsatte starten på ukens Challenge Tour-turnerering. Turneringen er kortet ned fra 72 til 54 hull.

Leaderboard