BMW PGA Championship på Wentworth er den største turneringen på Europatouren med en premiepott på hele fem millioner euro. Og med en sponsor som BMW drypper det litt verdier rundt forbi også.

Som på avslutningsrunden i fjor, da Chris Wood slo til med en hole in one på det 14. hullet. Premien var en BMW i8, en bil med en startpris i Norge på rundt 1,1 millioner kroner, som engelskmannen kunne ta imot med et stort glis.

Så minnene fra Wentworth var definitivt gode for Wood, da han gikk løs på den siste runden i år. Med en femteplass etter tre runder, var det bare å angripe for Wood. Og det gjorde han til gangs.

29 på front

Med fire birdier og en eagle på bogeyfri front nine, tangerte han rekorden for de ni hullene med 29 slag og hadde opparbeidet seg en solid ledelse på fire slag.

Men på de siste ni begynte det å røyne på, samtidig som svenske Rikard Karlberg hadde satt en solid standard i klubbhuset på -8 etter en råsterk sisterunde på 65 slag (-7). Med bogey på hull 14, 16 og 17 var Woods ledelse plutselig bare på et slag før avslutningshullet.

Gode caddie-råd

28-åringen holdt imidlertid nervene i sjakk, senket en bunnsolid par, og tok dermed sin største seier i karrieren. Og han kan kanskje takke caddien sin for at han trygget seieren med par på det siste hullet.

– På det 18. hadde jeg 196 yard til fronten og jeg tenkte med en gang på sekserjernet, en caddien spurte meg «Vil du vite hvordan ståa er?», forteller Wood.

Caddiens råd var å ikke ta noen sjanser på par 5-hullet, og heller bruke tre slag inn på greenen.

– Det virker tåpelig å slå sand wedge og sand wedge in på 18. men så snart han ba meg om å legge opp, visste jeg at fem trolig var godt nok, legger Wood til, som kunne legge til 925.000 dollar på kontoen etter seieren.

Se høydepunkter fra finalerunden her:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Seieren sender Wood fra 54. plass på verdensrankingen og opp blant topp 25. 

Rikard Karlberg tok andreplassen slaget bak Wood, mens Masters-vinner Danny Willett ble nummer tre, ytterligere ett slag bak. 

Se resultatene her.