Etter (nok en) sesong med glissent turneringsprogram på Ladies European Tour var det endelig duket for turnering igjen i Lacoste Ladies Open de France forrige uke på Golf du Medoc i Frankrike – over en måned etter forrige turnering og kun den 11. turneringen så langt i år.

Med runder på 72, 69, 71 og 70 slag (-2) var det Tonje Daffinrud (Vestfold GK) som ble best av de fem norske damene som stilte til start, ti slag bak vinneren Caroline Hedwall, som kunne juble for sin første seier på seks år.

To slag bak Daffinrud endte LET-rookie Karoline Lund (Losby GK) på delt 37.-plass, etterfulgt av Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) ytterligere et slag bak på 40.-plass. 

Marita Engzelius (Oslo GK) ble nummer 58 av totalt 67 spillere med fem over par.  Caroline Martens misset cuten.

Ukens turnering var generalprøven til årets femte og siste major, Evian Championship i Frankrike. Ingen norske spillere er med i feltet.

Etter Evian gjenstår bare tre turneringer av årets Ladies European Tour-sesong. Marianne Skarpnord er den høyest rangerte norske spilleren på 16.-plass på pengelisten. Deretter følger Celine Borge (Vestfold GK) på 42.-plass, Tonje Daffinrud på 50.-plass, Marita Engzelius på 52.-plass, Karoline Lund på 64.-plass, Caroline Martens på 111.-plass og Madelene Stavnar helt på bunnen av listen uten rankingpoeng etter at hun har misset cuten i de fem LET-turneringene hun har spilt.

Det er topp-80 på pengelisten ved sesongslutt som sikrer full spillerett på touren i 2019. Vi minner om at spillerne som ikke klarer det, også får en ny mulighet i høstens Q-School.