Med et glissent turneringsprogram på europatouren benyttet Vestfold-spillerne Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar anledningen til å konkurrere i «andredivisjon» denne uken på LET Access Series. 

Santander Golf Tour 2017 var årets siste turnering på denne touren, og før siste runde lå både Stavnar og Daffinrud på femteplass.

Daffinrud reiste seg sterkt etter sin blytunge åpningsrunde på 78 slag. Torsdag forbedret hun scoren med hele elleve slag, og 67-runden inneholdt syv birdies, to bogeys og resten par.

Fredag rundet hun av turneringen med en score på 70 slag, to under par. Dermed endte hun én under par sammenlagt og tredjeplass alene, fem slag bak vinneren Emma Nilsson fra Sverige.

– Jeg er stolt over hvordan jeg kjempet meg tilbake i turneringen, skriver Daffinrud på sin Facebook-profil.

Madelene Stavnar åpnet turneringen bra med en 71-runde, men fulgte opp med scorer på 74 og 76 og måtte til slutt ta til takke med 10.-plass. 

På Ladies European Tour gjenstår fortsatt fem turneringer av årets sesong. Neste turnering er i Abu Dhabi 1. november. Daffinrud ligger på 59.-plass på pengelisten og ligger dermed an til å fornye kortet for neste år, mens Stavnar sannsynligvis blir avhengig av å gå veien gjennom europatourkvalifiseringen for å fornye rettighetene. Hun ligger på 118.-plass på pengelisten, og det er topp-80 ved sesongslutt som får fornyet arbeidstillatelse for 2018.

16 år gamle Stavnar er den yngste spilleren på europatouren. Hun sikret kortet i fjor gjennom hennes sensasjonelle prestasjon i Q-School.

Både Daffinrud og Stavnar har vært satt ut av spill i flere måneder med skader denne sesongen.

Leaderboard