LPGA Tour starter 2019 med en liten turné i Australia. Forrige uke braket sesongen løs i Vic Open, der franske Céline Boutier kunne juble for sin første LPGA-tittel.

Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), som vanligvis konkurrerer på europatouren, hadde også all grunn til å være fornøyd med en sterk 11.-plass – hennes beste plassering på LPGA-touren. Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Karoline Lund (Losby GK) startet på sin side sesongen med misset cut.

Denne uken er det imidlertid nye muligheter i ISPS Handa Women’s Australian Open i Grange i Sør-Australia.

Der er Marianne Skarpnord allerede inne i varmen, mens Daffinrud og Lund måtte ut i kvalifisering og prøve lykken mot 80 andre tirsdag morgen.

Der imponerte de to Team Norway-spillerne med hver sin runde på to under par (70 slag). Det holdt til delt tredjeplass, kun ett slag bak vinnerne Jenny Haglund og Beth Allen.

Lund, som er inne i sitt andre år som proff, gjorde hele syv birdies i tøffe værforhold, flest av alle i hele feltet, men en lei kvadruppelbogey på det fjerde hullet stakk kjepper i hjulene for henne.

Daffinrud leverte på sin side et prikkfritt scorekort bestående av to birdies og resten par.

Det var de tre beste spillerne som sikret en plass i LPGA-feltet, og Daffinrud og Lund måtte dermed ut i omspill for å avgjøre hvem som skulle gi Haglund og Allen selskap i topp-3.

Der var det Daffinrud som trakk det lengste strået, men Lund har sikret seg plass som førstereserve og har fortsatt en mulighet til å komme med på torsdag hun også.

ISPS Handa Women’s Australian Open spilles over fire runder fra 14. til 17. februar.