Etter over fire måneder på sidelinja, er Tonje Daffinrud tilbake i turneringsmodus. Daffinrud har gått glipp av de åtte siste turneringene på Ladies European Tour, på grunn av en skade i håndleddet. Nå er Team Norway-spilleren endelig tilbake, og lørdag slo hun tilbake etter en skuffende åpningsrunde i India.

Det stemte ikke helt for Vestfold-jenta fredag, da hun åpnet på 77 slag og fem over par fredag. Lørdag svarte hun med en runde på par, og klatret dermed fra 37.- til 17. plass. Med +5 sammenlagt har hun bare to slag opp til topp-10, og tre opp til de seks spillerne på delt fjerdeplass før siste runde.

 Daffinrud har bare spilt fem turneringer i år. Hennes beste resultat er 13. plassen i Lalla Meryem Cup i Marokko i mars.

Danske Emily Kristine Pedersen, som i likhet med Daffinrud er «rookie» på Ladies European Tour, leder i India på en under par. Det gir henne en ett slags ledelse over waliseren Becky Morgan. En annen danske, Malene Jørgensen ligger på tredjeplass på +1.

Må prestere

I skadeperioden falt Tonje Daffinrud fra 32.-til 74. plass på tourens pengeliste. Det er topp-80 ved sesongslutt som fornyer Ladies European Tour-kortet. 

Tønsberg-jenta ble tvunget til å ta stilling til dillemmaet om hun skulle søke om medisinsk fritak, såkalt «medical exemption» eller ikke. Ved å gjøre det ville hun vært garantert samme kategori på neste års Ladies European Tour. Dersom hun valgte å spille én turnering til denne sesongen, ville hun miste dette fritaket.

Men for Daffinrud var valget enkelt:

– For det første er det stor sjans for at jeg allerede har spilt inn nok penger til å få kategori 5 for neste år (topp-80 på rankingen). Men for å bli tellende må jeg ha spilt 6 turneringer og jeg har nå bare spilt fem. For det andre er det jo faktisk tre turneringer igjen og jeg har stort tro på at jeg klarer å få inn nok penger på de, sa Daffinrud til Norsk Golf før turneringen tok til.

Leaderboard