Tage hadde en ledelse på to slag som utgangspunkt for sisterunden av årets første proffturnering for herrer i Norge, takket være en knallsterk andrerunde på fem under par onsdag. Torsdag var det dessverre langt mellom birdiene for Tage, som jaget sin andre seier for året.

Hans luke på toppen forsvant allerede på åpningshullet, da danske Benjamin Poke besvarte siddisens bogey med en birdie. Poke tok kontroll over turneringen med fem birdies etter syv hull, og ga aldri fra seg ledelsen.

Tage lå lenge tre slag bak dansken, men med en trippel på det vanskelige hull 15, et langt par 4 i motvind forsvant det siste håpet om seier.

Da slagene skulle telles opp stod det til slutt tre over par på scorekortet og 8. plass. Med -4 totalt endte han syv slag bak Poke.

– I dag var det ikke mye som stemte. Det var en tung dag helt fra første hull, sier Tage til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Danske Benjamin Poke vant komfortabelt med tre slag på Hauger. Her mottar han vinnersjekken fra Edith Kalve i NGF-styret. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Dette var hans fjerde topp 10-plassering for sesongen. Plasseringen gjør at han beholder plassen på toppen av Nordic Leagues poengliste. Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-kortet for 2016.

– Selv om jeg leder Nordic League føler jeg ikke har fått ut mitt beste spill ennå. Totalt sett har uken vært bra, frem til i dag. Det har vært mye turneringer i det siste, nå skal jeg ta meg en ukes pause før en travel sommer, forteller Tage.

Av de 40 nordmennene som stilte til start, klarte 14 av dem cuten. Nest best av de norske spillerne ble Dennis den Roover og unggutten Andreas Halvorsen, som spilte sin første Nordic League-turnering for året. De delte 14. plassen på en under par, ett slag utenfor topp-10.

Neste Nordic League-turnering, Ecco German Masters spilles på Green Eagle Golf i Winsen, Tyskland 24. til 26. juni. Årets andre og siste Nordic League turnering i Norge spilles på Holtsmark 12. til 14. august. 

Øvrige norske resultater:

T23 Kristian Krogh Johannessen (E)

T27 Lars Mjeldheim Sandvoll (+1)

T27 Sondre Erevik Ronold (+1)

T36 Stian K. Wiik Hansen (+3)

T36 Mathias Lynne Schjølberg (+3)

T36 Anders Strand Ellingsberg (+3)

T47 Daniel Øverås (+4)

54 Christian Aronsen (+5)

T55 Atle Ruden (+6)

T57 Aksel K. Olsen (+7)