Daffinrud, som spiller sin første turnering på Ladies European Tour noensinne, var en av dagens store klatrere på Royal Pines. Hun startet dagen på delt 34. plass (+1), men etter en bogeyfri andrerunde på tre under par befinner hun seg nå helt oppe på delt 5. plass.

Med -2 sammenlagt, har hun bare fire lag opp til stjerneskuddet Charley Hull (18) – som deltok i Solheim Cup allerede som 16-åring.

Fem under par de siste 34 hullene

Daffinrud kunne ikke fått noen verre start på turneringen da hun åpnet torsdagens åpningsrunde med en dobbelbogey og en bogey. Hun klarte likevel å samle seg raskt, noe hun var godt fornøyd med:

– Jeg er fornøyd med hvordan jeg hentet meg inn etter en tøff start. Jeg kjente litt på spenningsnivået de første hullene, men klarte å innstille meg utover runden og gikk av med en god følelse, sa Daffinrud til Norsk Golf etter gårsdagens runde. 

Nå har hun gått de siste 34 hullene på fem under par.

Les også: Oppsummering fra åpningsrunden

Vil bli årets nykommer

Tønsberg-jenta er ikke redd for å sette seg hårete mål. Da hun fullførte studiene ved University of Denver, sa hun at hun ønsket å kvalifisere seg til Ladies European Tour i Q-School samme sesong. Hun fulgte opp med å kvalifisere seg enda raskere, gjennom LET Access Tours pengeliste.

Til Aftenposten denne uken uttalte Daffinrud at et av målene for sesongen er å bli «rookie of the year» – årets nykommer på Ladies European Tour.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD: Tonje Daffinrud la ut dette bildet på sin Facebook-profil etter runden.

Mens Tonje Daffinrud klatret, bevegde Caroline Martens og Marianne Skarpnord seg i motsatt retning på leaderboardet fredag. Martens var helt oppe på 3. plass på starten av dagen, men stupte til 29. plass etter en skuffende 77-runde. Hun ligger nå en over par, som fortsatt bare er tre slag bak topp-5.

Der finner vi også Marianne Skarpnord, som endte en over par for dagen. 

Leaderboard