Selv om det var lite å få gjort med den overlegne lederen So Yeon Ryu før siste runde av Walmart NW Arkansas Championship, øynet Tutta enda en topplassering på LPGA-touren. Tutta, som før denne uken stod med tre topp-10-plasseringer på rad, startet siste runde på delt femteplass etter en prikkfri lørdagsrunde på fem under par.

Under søndagens tredje og avsluttende runde raste hun dessverre ned til 48.-plass etter en runde på tre over par. Tutta fikk en knalltøff start med fire bogeys på de syv siste hullene. Hun svarte med to birdies på hull 9 og 10, men fikk dem umiddelbart annulert med en dobbelbogey på hull 13. Derfra og inn avsluttet hun med fire par og en birdie for en 74-runde.

En titt på statistikken viser at det har vært spillet i helgerundene som har stukket kjepper i hjulene for Tutta denne sesongen: Mens hun så langt i år står med 69 slag i snitt på åpningsrundene og 68,7 slag i snitt per andrerunde, har hun brukt 71,55 slag i snitt per tredjerunde og 70,78 slag per avslutningsrunde.

Det betyr at Tutta gjennomsnittlig bruker totalt nesten fem slag mer på helgerundene enn de to åpningsrundene.

Tutta ligger nå på 24.-plass på LPGA-tourens pengeliste (312 000 dollar) etter elleve spilte turneringer i år. Fra 2007 til 2013 endte ikke Tutta utenfor topp-10 på pengelisten en eneste gang. Siden den gang har hun ikke lykkes i å avslutte en LPGA-sesong blant topp-10. Tuttas forrige seier kom i Canada for to år siden.

So Yeon Ryu holdt hele veien inn i Arkansas. Hun vant på -18 sammenlagt, to slag foran Amy Yang og 13 slag foran Tutta. Dette var Ryus femte LPGA-seier i karrieren, og sør-koreaneren ble attpåtil belønnet med å dytte Ariya Jutanugarn ned fra verdensenertronen. 

Neste uke er det duket for årets andre major, KPMG Women’s LPGA Championship.

Resultater