Viktor Hovland (Oklahoma State) og Sandra Nordaas (Arizona) er regjerende NCAA-mestere. Kan de forsvare tittelen? Eller kan Karoline Stormo (Kent State) fortsette sin historiske sesong, som allerede inneholder fem seiere, og krone det hele med en NCAA-triumf?

Da må de først kvalifisere seg gjennom regionals. Under er oversikten over hvor og når de norske spillerne skal i aksjon. I parentes bak navnene ser du spillernes gjennomsnittsscorer i årets turneringer.

(NB! Er du ekstra interessert i collegegolf og ønsker å følge spillerne som kombinerer golf og studier, enda tettere? Følg med på Facebook-siden «Norsk College-tracking»!)

Damer 1. divisjon (DI)

Dato: 6.-8. mai

De seks beste lagene og de tre beste individuelle som ikke er på et av disse lagene, avanserer videre til National-finalen fra hver av regional-turneringene.

Cle Elum Regional

University of Miami (6.-seed) – Renate Grimstad (72,93)

Link til livescore

 

East Lansing Regional

University of Arizona (2.-seed) – Sandra Nordaas (74,61)

Kent State University (3.-seed) – Karoline Stormo (71,70)

Link til livescore

 

Auburn Regional

East Carolina University (14.-seed) – Dorthea Forbrigd(72,12)

University of South Alabama (16.-seed) – Caroline Berge (75,88)ogJulie Hovland(74,62)

Link til livescore

 

Herrer 1.divisjon (DI)

Dato: 13.-15. mai 

De fem beste lagene og den beste individuelle som ikke er på et av disse lagene, går videre til National-finalen fra hver av regional-turneringene.NB: guttene må kvalifisere seg til laget.

Myrtle Beach Regional

Texas Tech (3.-seed) – Markus Braadlie(73,00)

Link til livescore

 

Louisville Regional

Oklahoma State University (1.-seed) – Viktor Hovland (68,53)

Southern Illinois (13.-seed) – Markus Wilhelmsen (78,50)

Link til livescore

 

Austin Regional

Arkansas (6.-seed) – William Buhl (72,07)

Link til livescore

 

Pullman Regional

Purdue (10.-seed) – Jarle Volden (72,81) 

Link til livescore

 

Herrer 2. divisjon (DII)

Dato: 9. -11.mai

De tre beste lagene og de to beste individuelle som ikke er på et av disse lagene, går videre til National-finalen fra hver av regional-turneringene. I tillegg er det åtte lag som går videre. Disse blir fordelt ut på de forskjellige regionene ut ifra hvilken region som blir sett på som «sterkest» basert på head-to-head rankingen. Det kan maks være syv lag fra hver region som går videre. 

D2 Men’s South/SE Region

Limestone College (4.-seed) – Robin Stadheim (73,24)

Link til livescore

 

Damer 2. divisjon (DII)

Dato: 6.-8. mai

De fire beste lagene og de fire beste individuelle som ikke er på et av disse lagene, går videre til National-turneringen fra hver av Regional-turneringene.

D2 Women’s Central Regional

Missouri Western University (8.-seed) – Anna Bech (78,81)

Link til livescore 

 

D2 Women’s South Regional

Saint Leo University (5.-seed) – Synne Lauritzen(75,04)

Link til livescore

 

3. Divisjon (DIII)

Tredje divisjon spiller ikke Regionals, men går rett fra Conference til Nationals. Lagene er ikke annonsert enda, da DIII Nationals arrangeres 14. til 17. Mai. Det er fem norske herrer i divisjon III-systemet. 

Livescore til Nationals

(Artikkelen fortsetter under)

Fjorårets vinnerlag til Oklahoma State i NCAA-finalen, også kjent som Nationals. De er favoritter til å forsvare trofeet for første gang. (Foto: NCAA)

Slik er kvalifiseringen til sluttspillet

Veien til Regionals: Universitetslagene jobber hele året for å kvalifisere seg til regionals. Gjennom hele sesongen opparbeider de seg rankingpoeng, både som lag og individuelt. Dette blir regnet ut av en blanding av faktorer: snittscore, seirer, nivå på turneringene de spiller, og ikke minst hvem man slår «head-to-head». Det er viktig å ha en god head-to-head rankinge, da det betyr mer å slå gode spillere/lag. Lagene bruker rankingen sin for å komme seg inn i regionals, men herfra betyr den ingenting. Det er tøft å komme til regionals som lag, men det er ekstremt tøft som individuell. Her lener du deg på resultater du har gjort alene gjennom sesongen, og du konkurrerer mot alle individuelle spillere som ikke er på et lag, som er kvalifisert. Lagene får en automatisk plass i regionals hvis de vinner conference-turneringen.

Divisjon: Alle de forskjellige idrettslagene på et college er i samme divisjon (noen unntak) og de er delt inn i de forskjellige divisjonene mer etter økonomi enn nivå. Det kan være et godt fotball- eller basketballag som skaper høye inntekter til skolen, og alle de andre lagene drar derfor fordel av dette. Derfor er ikke divisjonsystemet på college som divisjonssystemer i andre idretter, og man kan ikke rykke opp eller ned. Divisjon I har ofte bedre lag på grunnlag av at de har mer penger til å dele ut til stipender og bruke på fasiliteter. Det er strenge og forskjellige regler i hver divisjon for å prøve å skape like vilkår for alle skolene, man kan ikke gi ut mer enn et bestemt antall stipender. Et lag som spiller i divisjon I, kan spille turneringer som er arrangert av et lag i divisjon II og motsatt, men ikke under conference, regionals eller nationals. Det er flere eksempler på divisjon II-lag som er bedre enn divisjon I-lag. Når det er sagt, er generelt nivået i de beste divisjon I-turneringene høyere enn divisjon II.

Conference: Som med divisjonene er alle idrettslagene delt inn i flere ulike «conferences». Dette brukes mer i andre idretter enn golf. I en idrett som fotball spiller laget mot de forskjellige lagene i sin conference gjennom hele sesongen og opparbeider seg en ranking. Når Conference Championship spilles, møter de det laget med flest poeng det laget med færrest poeng. Conference Championship i golf spilles i slutten av april hvert år og er for mange den siste turneringen for året. 

Regionals: er kvalifiseringsturneringen for The National Championship, der det beste laget for sesongen og den beste spilleren skal kåres. 

Seeding: brukes for å rangere lagene etter nivå, der 1 er best.