Dobbel Oslo-seier på Srixon Tour

Oslo GKs Celine Karlung og Haakon Michael Mathiesen vant U19-klassene i helgens Srixon Tour-turnering på Holtsmark GK. Jakob S. Stubhaug (Ålesund GK) og svenske Maia Samuelsson vant de yngste aldersklassene.

Celine Desiree Karlung startet avslutningsrunden i lederball sammen med Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) etter at de begge åpnet turneringen med runder på 73 slag, en over par. Lussand hadde ledelsen alene etter halvspilt sisterunde, men på back-nine snudde Karlung det med å gå to under par.

Hennes 71-runde var ett slag bedre enn Lussand, og med en sammenlagtscore på par vant hun turneringen med knappest mulig margin. Dermed kunne hun endelig juble for sin første seier i Srixon Tour-sammenheng.

Hennes beste plassering på Srixon Tour i år var to tiendeplasser, og det skulle hele 18 topp-10-plasseringer til før hun fikk den forløsende førsteseieren.

Til tross for at Karlung vant turneringen, måtte hun dele litt av oppmerksomheten med Sola GKs Thea Bjerkelo. Bjerkelo lå nede på 17.-plass etter sin åpningsrunde på 82 slag, men klinte til med en utrolige 65 slag, syv under par, på avslutningsrunden. Det er en forbedring på nesten ett slag per hull.

Resultater U19 jenter

I gutteklassen ble det seier til Karlungs lagkamerat fra Oslo GK, Haakon Michael Mathiesen etter solide runder på 70 og 69 slag. Med fem birdies, to bogeys og resten par på avslutningsrunden vant han med to slag over Eirik Einmo Thomassen (Moss & Rygge GK). Carl Didrik M. Fosaas (Vestfold GK) fulgte ytterligere ett slag bak på to under par.

I likhet med Karlung var dette også Mathiesens første seier i den eldste klassen på Norges øverste juniornivå. I fjor vant han imidlertid tre turneringer i U15-kategorien.

Resultater U19 gutter

I guttenes yngste aldersklasse tok Ålesund GKs Jakob Stavang Stubhaug sin femte seier for året, takket være runder på 72 og 71 slag.

Med -1 sammenlagt vant han med to slag over Rune Bøkeid (Ålesund GK), som ledet turneringen før siste runde. De to Oslo-spillerne Jonas Sellæg Aulie og Casper Nerpin delte tredjeplassen på +3.

Stubhaug har dominert på Srixon Tour denne sesongen, og hans dårligste plassering på syv turneringer er to andreplasser! Dermed er han allerede sikret å vinne touren sammenlagt før sesongfinalen braker løs i Kragerø i slutten av måneden.

Srixon Tour U15 gutter

På jentesiden ble det svensk seier. Karlstads Golfklubbs Maia Samuelsson vant med fire slags margin etter runder på 69 og 72 slag. De to neste plassene på pallen ble okkupert av Asker Golfklubbs Celine Sanne Brovold (+1) og Synne Tanberg (+17).