På mange måter var det bare rett og rimelig at nettopp en av basketballsportens største stjerner ble brukt som målestokk etter nordmannens avgjørende putt i Puerto Rico Open.

For «slam dunken» som sikret Viktor seieren på den siste greenen, var Kobe Bryant-referansen verdig.

Én av dem som satte pris på øyeblikket, var altså Magnus Carlsen.

Og sjakkmesteren var langt fra den eneste som verdsatte prestasjonen. «For én måte å vinne din første seier på…» skriver PGA Tour på Twitter.

Hoderystende var også Oklahoma State University, hvor Viktor avsluttet en suksessrik collegekarriere etter US Open i fjor.

«Ble Twitter-løse Viktor nettopp den første nordmannen til å vinne på touren?» spør universitet retorisk.

Og svarer med de nikkende Viktor-dukkene.

Skal vi tro den norske golfdronningen, var dette en seier som Suzann Pettersen bare har ventet på.

Minutter etter at putten dunket i hullet, gratulerte hun den nye kongen.

Tutta spår mange nye triumfer framover.

Og Tutta fikk raskt selskap av andre norske eks-spillere som hyllet den historiske prestasjonen.

Marius Thorp, som i en alder av 18 år selv ble spådd en lysende karriere etter å ha sikret seg Silver Medal som beste amatør i The Open på Royal Liverpool i 2006, la også igjen en hilsen til Kristoffer Ventura.

Den andre nordmannen på PGA Tour kom naturlig nok i skyggen av Hovland søndag, men også han leverte en sterk turnering og endte som nummer 20.

Eurosports Henrik Bjørnstad – den første nordmannen som spilte på PGA Tour, og som på ett tidspunkt faktisk ledet en turnering (Buick Invitational i 2006) – fikk gleden av kommentere helgens historiske begivenhet.

Etterpå hadde Henrik få ord igjen i sin hyllest på Twitter.

Men ingen som fulgte sendingen direkte, vil glemme stemningen i kommentatorbua i de magiske sekundene da alt ble avgjort.

Primalskrikene til duoen Haugsrud/Bjørnstad gikk viralt søndag kveld.

Viasats Jan Åge Fjørtoft er normalt den som går bananas med mikrofon i slike øyeblikk, men denne gangen brukte han tastaturet til å hylle den nye norske idrettsgenerasjonen.

Én av dem, er tennisstjernen Casper Ruud som selv hyllet Viktor Hovland. Det samme gjorde han som snart er mer kjent som «faren til Erling Braut Haaland», tidligere fotballproff Alf-Inge Haaland.

Nyvalgt golfpresident Egil Hatling minnet alle om at Hovlands prestasjon har sin plass i norsk idrettshistorie, et poeng mange andre også understreket i sosiale medier søndag kveld.

Oslo-guttens nærmeste sponsorer, Ping og J. Lindeberg, var selvsagt blant gratulantene.

Oppi all den norske jubelen var det også plass til en tåre for Josh Teater, amerikaneren som i to tiår har prøvd å utrette det Hovland gjorde i sin 17. start – å vinne på PGA Tour.

En gråtkvalt Teater forsøkte å holde masken etter at alt var avgjort, men hadde vanskelig for å skjule skuffelsen.

Golf Digest-reporter Stina Sternberg var én av flere som lot seg røre og begeistre på samme tid.

Rekken av gratulanter ble bare lengre og lengre for Viktor Hovland utover kvelden.

Hyllesten kom fra golfsportens egne organisasjoner og representanter, redaksjoner og reportere i inn- og utland, tidligere og nåværende spillere – alle som er blitt kjent med Oslo-guttens vinnende vesen.

For det er ikke hver søndag at en nordmann vinner på PGA Tour.

Det har faktisk aldri skjedd før.

Men det vil ganske sikkert skje igjen.