– En seier i Norgescup har vært et mål i hele år, så det smaker veldig godt å avslutte sesongen på denne måten, sier Sebastian Eidsæther Syr fra Losby Golfklubb.

Den sjuende og siste runden i Garmin Norgescup ble spilt på Kongsvingers Golfklubb i helga. Helga startet med svært utfordrende vær, men spilleforholdene var til tross for dette bra. Etter åpningsrunden lå Casper Bjurhult Kennedy fra Nøtterøy Golfklubb og klubbkollega Tom Arne Tollefsen i tet etter hver sin 73-runde. Men på runde nummer to og tre var det ingen som kunne holde følge med Eidsæther Syr.  Losby-spilleren åpnet med 77 slag, deretter fulgte han opp med en 69-runde og avsluttet med en sterk 67-runde, fem under par.

– Etter åpningsrunden bestemte jeg meg for å holde ballen i spill og treffe greenene. Det var nøkkelen for å spille bra på denne banen, og det betød at jeg gikk ut med jern fra mange av utslagene, sier Eidsæther Syr.

Les også: Nordvik til topps i finalen da Krekling vant Garmin Norgescup sammenlagt

La igjen slag

Han har spilt fire av totalt sju Norgescup-runder i år, og han hadde med seg to fjerdeplasser og en sjetteplass i bagen før han sikret seg sin første Norgescup-seier denne helga. Med en samlet score på minus tre, kunne han glede seg over en seier med en margin på ni slag foran Daniel Barth Aas fra Kjekstad Golfklubb.

– Jeg gjorde tre bogier på hull 17, som er et par tre hull, og det irriterer meg at jeg legger igjen tre slag der. Men jeg er veldig godt fornøyd med en andreplass i helga, sier Barth Aas.

Skryter av klubben

Spillerne Eirik Einmo Thomassen fra Moss og Rygge Golfklubb, Max Hartmann fra Losby Golfklubb, Tom Røed Karlsen fra Nøtterøy Golfklubb og Casper Bjurhult Kennedy fra samme klubb spilte seg inn til en delt tredjeplass, 17 slag bak vinneren. Eidsæther Syr og Barth Aas havnet på henholdsvis fjerde- og sjetteplass på Order Of Merit-lista i Garmin Norgescup.

Det var Haugaland-spilleren Bård Bjørnevik Skogen som stakk av med sammenlagtseieren i Norgescup for herrer. Han var opptatt med EM-spill i helga, men med 6292 poeng totalt, klarte ingen å hente det forspranget han hadde før helgas finale. Golfforbundet var meget godt fornøyd med gjennomføringen av finaleturneringen på Kongsvinger.

–  Kongsvinger er en av topp-tre av de klubbene vi har besøkt i år, og vi ønsker oss definitivt tilbake hit. Vi fikk spille på en god bane, og det ble et fantastisk bra arrangement. Jeg vil takke klubben for den innsatsen de har lagt ned, sier Rolf Karlsen, TD i Norges Golfforbund.

Solid dugnadsinnsats

Helga begynte på verst tenkelig måte for arrangørklubben, med over 30 millimeter regn og kraftig vind på fredag. Men på lørdag og søndag snudde været, og baneforholdene var gode. Kongsvingers Golfklubb fikk gode tilbakemeldinger fra både forbundet og spillerne, og de har vært en solid dugnad for å få banen så god som mulig. Totalt var over 40 frivillige i sving i helga.

Daglig leder i Kongsvingers Golfklubb, Daniel Larsson, var svært godt fornøyd med å kunne arrangere årets finale i Garmin Norgescup. Foto: Thomas Frigård