Misset cut. Misset cut. Ikke fullført. Ikke fullført. Misset cut.

Det har vært resultatet i Kristoffer Reitans fire turneringer etter at europatouren startet opp igjen i sommer.

I andrerunden av Scottish Championship klarte 22-åringen endelig å slå tilbake. Det gjorde han med sin laveste runde noensinne på europatouren.

Etter å ha startet turneringen tregt med en 73-runde torsdag lå Reitan og vippet på cutgrensen før fredagen. Der klinte han til med en runde på 64 slag, åtte under par, dagens laveste runde på Fairmont St Andrews.

Jeg har vært ekstremt langt nede psykisk en periode.

Kristoffer Reitan

Hans bogeyfrie runde bestående av åtte birdies og resten par har sendt ham 54 plasser oppover leaderboardet til 11.-plass (-6), seks slag bak lederne Matt Wallace og Adrian Otaegui.

– I dag var en sinnsykt deilig dag. Det har vært et tungt år, og jeg har prøvd lenge å finne beste mulige måte å gjøre meg selv klar for 2021-sesongen, forteller Reitan til Norsk Golf etter runden.

–Jeg har slitt med å få tydelig svar på at det jeg jobber med, faktisk er det riktige. Som et resultat av det har jeg vært ekstremt langt nede psykisk en periode. De siste par ukene har jeg jobbet med noe som endelig gjør at jeg får den bekreftelsen jeg leter etter, og det er en helt enorm følelse, sier Reitan.

Forhåpentligvis betyr dette at han har kommet over den verste kneika. I så fall har Golf-Norge mye å glede seg til fremover.

Leaderboard