Det skulle ta syv runder av årets Challenge Tour-sesong før 18-åringen fra Larvik fikk sin første runde under par i år. Etter tre missede cuter på tre forsøk på årets Challenge Tour, imponerte 18-åringen fra Larvik i torsdagens åpningsrunde av Kärnten Golf Open på Golfclub Schjloss Finkenstein i Østerrike.

Til tross for en bogey og en dobbelbogey på scorekortet, kom unggutten seg inn på fire under par for dagen. Han gjorde fem birdies og en eagle, og deler 31. plassen. Han har to slag opp til topp-10 og seks opp til lederen Filippo Bergamaschi som klinte til med en åpningsrunde på hele ti under par.

Halvorsen har syv frikort på Challenge Tour både i år og de neste tre årene. Dette er hans fjerde turnering i år. Vi minner om at topp-10-plasseringer i turneringer automatisk sikrer en startbillett i neste turnering.

To slag bak Halvorsen ligger Elias Bertheussen og vipper på cutgrensen på delt 67. plass. Trønderen gjorde to birdies, like mange bogeys og 14 par på runden. På sin Facebook-profil skriver han at det var puttingen som hindret ham i å se navnet sitt høyere opp på leaderboardet:

– Spilte ganske solid i dag, og fikk mange muligheter. Hullet føltes dessverre ganske lite og droppet pent lite.

Bertheussen er den eneste nordmannen med full kategori på årets Challenge Tour. Han har fått en treg start på sin sesong med to missede cuter og en 50. plass på de tre turneringene han har spilt.

Leaderboard