Ladies European Tour arrangerte for første gang en turnering i Sør-Amerika, der Marita Engzelius spilte sin første LET-kvalifisering. Pre-kvalet ble spilt i Colombia i hele 3000 meters høyde.

I et begrenset startfelt på bare 22 spillere, var målet en topp-10-plassering for Engzelius for å ta seg videre til finalen. Det klarte hun enkelt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Engzelius lå på 5. plass før søndagens avslutningsrunde, etter runder på 73, 69 og 72 slag. Oslo-golferen avsluttet turneringen med nok en solid runde; med tre birdies, en eagle og tre bogeys på scorekortet, signerte hun for 70 slag og en overbevisende 2. plass.

Engzelius ledet turneringen med bare noen få hull igjen å spille, men tre bogeys på rappen på back nine henviste henne til den nest øverste plassen på leaderboardet, to slag bak vinneren Greta Voelker. Det betyr uansett lite – nå er Engzelius klar for finalen i Marokko 18. desember. Engzelius’ Team Norway-kollega Rachel Raastad er også klar for finalen.

 

Resultater 

 

Før turneringen 

I tillegg til å være historiens første Ladies European Tour-arrangerte turnering i Sør-Amerika, blir det også første gang Marita Engzelius spiller europatour-kvalifisering.

Dette er første gang siden hun ble proff i slutten av 2012 at LET-kvalifiseringen ikke kolliderer med den amerikanske LPGA-kvalifiseringen.

Engzelius planlegger å få med seg begge deler.

– Det eneste jeg vet sikkert er at uansett hva jeg velger neste år, kommer strukturen på året til å endres. Jeg kommer til å legge opp året slik at jeg får mer oppfølging av støtteapparatet. I år har jeg opplevd hvor viktig den oppfølgingen fra støtteapparatet er, og kommer derfor til å prioritere å ha det som en større del av min hverdag neste år. Akkurat hvordan dette kommer til å løses er uvisst, men løses skal det, forklarer Team Norway-spilleren, som langt på vei antyder at hun planlegger å tilbringe mer tid hjemme i Europa.

– Nå er planen å fokusere på å spille så godt jeg kan, så skal jeg ta stilling til dette ved juletider.

Finalen av Ladies European Tour Q-School spilles i Marokko fra 18.- til 22. desember, hvor Rachel Raastad foreløpig er eneste norske spiller med. Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Caroline Martens er allerede sikret arbeidsrettigheter på europatouren neste sesong.

LPGA Tours Q-School-finale spilles fra 30. november til 6. desember. På LPGA Tour er Suzann Pettersen foreløpig eneste norske spiller som er sikret full kategori i 2016.