Det var de 80 beste spillerne etter fire runder som avanserte til finalen i desember, og før siste runde lå Marita Engzelius (Oslo GK) på delt 25.-plass. Hun startet søndagen med en tilsynelatende komfortabel luke på fem slag ned til topp-80-grensen, men da dagen var omme, viste det seg at hun hadde bruk for hvert eneste ett av dem.

Etter å ha åpnet turneringen stabilt med runder på 72, 71 og 73 slag fikk hun verst tenkelig start med dobbelbogey allerede på åpningshullet søndag. Hun fulgt opp med to nye bogeys og en dobbelbogey før runding, og vips hadde hun tapt seks slag på de første ni hullene. Hun stoppet heldigvis blødningen med å gå de seks neste hullene på én under par, men to bogeys på rad på hull 17 og 18 sendte henne nedover leaderboardet igjen.

Hun endte til slutt på 74.-plass og syv over par sammenlagt, ett slag innenfor kvalifiseringsgrensen. Dermed kan hun nå booke en billett til finalen i Florida i desember.

– Veldig skuffet over at jeg ikke spilte bedre i dag, men jeg kommer virkelig til å lære av denne runden. Klarte å komme til finalesteget og er så klart veldig glad for det. Nå handler det bare om å trene og forberede seg best mulig til desember, skriver 29-åringen på sin Facebook-profil.

Amatøren Celine Borge (Vestfold GK) var aldri i nærheten i jakten på LPGA-kortet. Hun endte 22 over par og nede på 172.-plass.

Marita Engzelius har bodd i USA helt siden hun klarte å skaffe seg en LPGA-kategori i Q-School-finalen for fem år siden. Hun har konkurrert på Symetra Tour siden 2013, hvor hennes beste plassering sammenlagt var 15.-plassen i 2014. Siden den gang er hennes beste plassering på pengelisten 87.-plass.

I Q-School-finalen i desember er det de 20 beste spillerne som sikrer LPGA Tour-kortet for 2018, mens resten av spillerne får spille på Symetra Tour.

Leaderboard