Engzelius vant i Frankrike!

Marita Engzelius tok karrierens andre proffseier etter at avslutningsrunden av LET Access-turneringen Terre Blanche Ladies Open ble kansellert på grunn av kraftig vind.

Etter et par blytynge sesonger har Marita Engzelius foretatt litt av snuoperasjon de siste månedene. Hun hadde frem til denne sesongen tilbragt hele sin proffkarriere på amerikanske Symetra Tour. De siste par årene stagnerte spillet hennes, og i høst mistet hun også plassen i forbundets Team Norway-satsing.

Så kom den etterlengtede oppturen i Q-School-finalen i desemer, der hun sikret europatour-kortet for 2018. Det beskrev hun som en «ny start» for karrieren hennes.

Oslo-spilleren har tatt med seg godspillet til over nyttår, og for en måned siden endte hun på en imponerende andreplass på europatouren i Australia – i karrierens andre europatour-turnering.

Nå er det spillepause på europatouren, men Engzelius fortsetter å overbevise – denne gang på nivå 2 i LET Access Series.

Engzelius ledet Terre Blanche Ladies Open med tre slag (-8) før siste runde, etter runder på 67 og 69 slag. I kraftig vind på søndagens avslutningsrunde rakk de bare å komme cirka halvveis ut i runden før arrangøren fant ut at det ikke var forsvarlig å fortsette turneringen. Engzelius var på det tidspunktet tatt igjen på toppen av leaderboardet, men runden ble kansellert og scorene  slettet.

Engzelius kunne dermed juble for karrierens andre profesjonelle seier. Den forrige kom i Symetra Tour Championship høsten 2014.

Ti slag bak henne endte Tonje Daffinrud på 10.-plass. Celine Borge delte 23.-plassen på +4, mens Madelene Stavnar og Mariell Bruun misset cuten.