Siden europatouren ble startet opp i 1972, har det vært 19 registrerte runder på 60 slag, men det magiske 50-tallet hadde ennå ikke vært nådd på over 690 000 runder. 

Fredag var det endelig noen som brøt barrieren: Oliver Fisher leverte en drømmerunde med ti birdies, en eagle og ikke en eneste bogey for en runde på tolv under par. 

– Jeg startet bra, og jeg bare holdt det gående. Det var i bakhodet mitt hele runden, smilte Fisher etter å ha blitt sprayet ned av champagne på den 18. green.

Da hadde han nettopp strøket hullkanten på en ti meter lang putt for birdie og tappet i for hans syvende par for dagen.

– Jeg er bare glad jeg klarte å toputte.

– Det var ganske stor kontrast å stå på denne greenen i dag sammenlignet med for to år siden da jeg kjempet for å beholde kortet. Det var veldig gøy, og jeg prøvde bare å nyte det. Det er ikke ofte man får denne muligheten, sier den 30 år gamle engelskmannen, som klatret helt opp fra 93.-plass til en foreløpig ledelse i turneringen.

Mens Fisher var den første til å gå på 59 slag på europatouren, er det hele ni spillere som har klart det samme på PGA-touren.

Al Geiberger var den første til å klare det i Memphis Classic i 1977. Den forrige som klarte det, var Brandt Snedeker i Wyndham Championship for bare noen få uker siden. Den laveste scoren i PGA Tour-historien er det imidlertid Jim Furyk som står for etter hans 58-runde i Travelers Championship i 2016.

Oliver Fisher startet onsdagens runde med tre birdies før han gjorde eagle på det femte hullet, etterfulgt av nye birdies på hull seks og åtte for en front nine på 28 slag.

På back-nine fortsatte han der han slapp, med tre birdies på rappen og var plutselig ti under par etter tolv hull.

På det drivebare 15. hullet gjorde han up-and down for nok en birdie, men på det 16. hullet var jakten på en 59-runde truet av en bogey: Etter å ha slått en langputt altfor kort, hadde han seks meter igjen til hullet for par. Da også den ballen stupte ned i koppen, skjønte man at dette var Fishers dag.

Han fulgte opp med å toputte for birdie på det påfølgende par 5-hullet, og dermed handlet det «bare» om å treffe fairway, green og gjøre to putter på det siste hullet. Og det gjorde han oppskriftsmessig.

Se høydepunktene under!