Denne uken spilles Portugal Masters i Villamoura, årets femte siste europatour-turnering, men den siste turneringen for de norske spillerne, som ikke har god nok kategori til å komme med i de siste turneringene.

Da Espen Kofstad misset cuten på fredag, ble det klart at hans europatour-sesong er over. Han ligger på 164.-plass på tourens poengliste Race to Dubai, et godt stykke bak 110.-plassen som kreves for å forlenge arbeidstillatelsen.

Kofstad regnskap for sesongen viser ni klarte cuter på 20 forsøk, med 12.-plassen i Made in Denmark i mai som beste resultat. På den positive siden har han klart å spille en tilnærmet full sesong etter å ha fått flere år ødelagt av skader.

Nå man gå via q-schools andre- og tredjesteg for å unngå «nedrykk» tilbake til Challenge Tour.

Etter fredagens runde i Portugal tok Kofstad til Facebook for å fortelle om skuffelsen han følte:

«Da er 2019-sesongen på Europatouren ferdig for min del. Det har vært en vanskelig sesong med mange utfordringer, og jeg må ærlig si at jeg ikke er spesielt fornøyd med hvordan jeg har spilt.

Da sesongen startet på Mauritius, hadde jeg så vidt trent ordentlig golf på nesten to år, og det merket jeg ganske godt på prestasjonene. Jeg brukte første halvdel på å bli varm i trøya og bli vant med å reise og spille konkurransegolf, og følte at pila pekte i riktig retning hele veien.

Jeg hadde noen gode resultater midt i sesongen hvor jeg følte at jeg var bra på gang, men etter å ha fått et seriøst kink i nakken i Sverige i august snudde dessverre trenden. Jeg har slitt med nakken helt siden da, og har ikke fått forberedt meg til turneringene som jeg ville. Det er vanskelig å konkurrere uten forberedelser, og det har vist seg i spillet. Siden august har jeg ikke vært komfortabel over noen slag på banen, og selv om jeg har tidvis spilt ok, har det ikke føltes bra.

Nå begynner den lange veien tilbake til å finne det spillet jeg vet ligger der et sted».

Les også: Solid Reitan sikret finaleplassen