Femteplass på Halvorsen på Jamaica

Andreas Halvorsen spilte sitt livs golf i starten av BMW Jamaica Classic på den søramerikanske PGA-touren. Han endte til slutt på femteplass etter at turneringen ble kortet ned.

Mens de fleste norske herreproffene konkurrerer enten på Nordic League eller Challenge Tour her hjemme i Europa, har Andreas Halvorsen fra Larvik GK gått egne veier og satser på PGA Tour Latinoamerica.

Der er han nå i gang med sin tredje sesong, og i torsdagens åpningsrunde av BMW Jamaica Classic kom hans definitive høydepunkt som PGA Tour Latinoamerica-spiller så langt. Halvorsen klinket til med en åpningsrunde på ti under par (!) og en tangering av banerekorden. Den sendte ham opp rett opp i ledelsen.

Han fulgte opp med en 69-runde (-3) på andrerunden, men i et felt hvor birdiene haglet fra alle kanter, holdt det ikke til å beholde plassen på toppen av leaderboardet. Larvik-spilleren hadde delt tredjeplass som utgangspunktet før tredjerunden. Der fulgte han opp med nok en 69-runde, bestående av seks birdies, tre bogeys og resten par.

Dermed falt han til delt 5.-plass sammenlagt. Det ble også sluttplasseringen hans etter at turneringen måtte kortes ned på grunn av tordenvær. Halvorsen endte til slutt fem bak vinneren Michael Buttacavoli fra USA.

Vestfoldingen har startet sesongen stabilt med 12.-plass, 21.-plass, 30.-plass, 36.-plass og nå 5.-plass på sine fem første turneringer i år. Det holder til en foreløpig 17.-plass på pengelisten. I fjor endte han som nummer 31 på Order of Merit, en forbedring på 69 plasser fra året før.

Dette var Halvorsens tredje topp-5-plassering som PGA Tour Latinoamerica-spiller.

Det er topp-fem på PGA Tour Latinoamérica på slutten av denne sesongen som får direkteplass til Web.com Tour – nivået under PGA Tour – mens de fem neste går til finalen av Q-School.