I 2012 fikk Augusta National omsider sine første kvinnelige medlemmer. Det tok 80 år.

Etter at tidligere utenriksminister Condoleeza Rice og investoren Darla Moore kunne ikle seg de grønne medlemsjakkene, tok LPGA-stjernen Paula Creamer til orde for at Augusta National burde gjøre enda mer for damegolf. Creamer foreslo en dameutgave av The Masters på Augusta National.

Hun fikk til slutt viljen sin…nesten.

Denne uken arrangerte Augusta National det som garantert kommer til å bli et høydepunkt i kalenderen i internasjonal kvinnegolf  i mange år fremover – til tross for at det «bare» er en amatørturnering.

Augusta National Women’s Amateur Championship hadde 72 av verdens beste amatørspillere på startstreken – men ingen av dem var norske. Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK) befinner seg for tiden oppe på 42.-plass på verdensrankingen for amatører, men kom seg dessverre innenfor kvalifiseringsgrensen rett etter at fristen for å kvalifisere seg hadde utløpt.

Dette var en turnering det det var nesten like stas å klare cuten som å vinne, for etter å ha startet turneringen med to runder på Champions Retreat Golf Club det var kun de 30 beste spillerne etter to runder som fikk lov til å spille avslutningsrunden på selveste Augusta National.

Lørdag var det LPGA-legendene Annika Sörenstam, Lorena Ochoa, Nancy Lopez og Se Ri Pak som fikk æren av å åpne ballet med de seremonielle utslagene på hull 1 på morgenkvisten.

(Artikkelen fortsetter under)

Det var imidlertid amatør-verdensener Jennifer Kupcho som stod for showet på den store hovedscenen.

Den 21 år gamle amerikaneren rundet av drømmedagen på Augusta med en fantastisk runde på fem under par, der hun avsluttet med å gå de seks siste hullene på fem under par.

Comebacket startet med en eagle på hull 13, og fra å ligge to slag bak lederen på vei til Amen Corner lørdag, vant hun til slutt med fire slag (-10).

– Jeg kan ikke beskrive følelsen. Én ting er å vinne, men en annen ting er følelsen av å spasere bortover fairwayene her og gå opp hull 18 med så mange fans rundt. Dette var en opplevelse ulik noen annen jeg har hatt, sa Kupcho etter seieren.

«Du er nå en del av historien på Augusta National», konstaterte klubbformann Fred Ridley da han overrakte Kupcho trofeet etter seieren.

Det blir noe å skryte av når hun kommer hjem igjen til Wake Forest University på mandag!

(Artikkelen oppdateres)

 

 

 

NB! Herrenes majorturnering The Masters spilles fra torsdag 11. til søndag 14. april.

Resultater