(RANCHO MIRAGE, CALIFORNIA) Med en avstand på ti slag opp til toppen av leaderboardet før avslutningsrunden av ANA Inspiration, var det – i tillegg til ekstra dollar på bankkontoen, først og fremst æren Suzann Pettersen hadde å spille for søndag.

Og den er definitivt i behold.

Da Tutta ankom utslaget på det 18. hullet hadde hun gjort fire birdies og ikke en eneste bogey. Etter en kanondrive på hull 18, bestemte Tutta seg for å gå for green på to slag for første gang denne uken.

Hun sendte femmerwood-slaget fra fairway opp i skyene. Ballen fløy over vannet som vokter green i forkant, og landet kattemykt i bakkant green. Der henviste motbakken ballen mot flagget. Ballen la seg til slutt for å hvile bare tre meter unna hullet – til øredøvende jubel fra publikum.

Les også: Lincicome vant turneringen i omspillsthriller

Etter noen korte missede birdieputter tidligere på runden var eagleputten sikker som banken. Dermed kom hun seg inn på fem under par for dagen og førstesiden av leaderboardet. Delt 8. plass er hennes andre topp 10-plassering på årets LPGA Tour. 

Det hadde man ikke trodd halvveis ut i andrerunden, da hun lå tre slag utenfor cutstreken.

Siden fredag ettermiddag var hun imidlertid en av turneringens beste spillere.

Føler hun er på rett vei

– Det var en deilig avslutning, selv om jeg burde hatt to birdies til. Jeg misset to veldig korte birdieputter. Men jeg satte bitene bedre sammen i dag, og hadde en mye bedre oppvarming. Totalt sett var denne uken et skritt i riktig retning.

– Det er et veldig godt tegn at jeg endrer i nærheten av topp-10 og ikke alt for mange slag unna toppen etter det jeg følte var to dårlige, en grei og en god runde, forteller Tutta til Norsk Golf etter å ha signert scorekortet.

(Vi fulgte Tutta slag for slag. Les detaljert beskrivelse av runden her!)

Hun sier hun lå våken store deler av natten og lurte på hva som har vært forskjellen på hennes svake spill de siste par ukene sammenlignet med i januar:

Det er et veldig godt tegn at jeg endrer i nærheten av topp-10 og ikke alt for mange slag unna toppen etter det jeg følte var to dårlige, en grei og en god runde

Suzann Pettersen

– På starten av året slo jeg ballen så bra som jeg aldri har gjort. Jeg fant noen gamle videoer og gjorde noen småjusteringer. Det er så lite som skal til før jeg føler at jeg komfortabelt kan jobbe ballen begge veier. Jeg slo ett dårlig slag i dag, det var det.

Tutta endte fire slag bak vinneren Brittany Lincicome, som beseiret Stacy Lewis i omspillsthriller på tre hull. Triumfen var Lincicomes andre her på Mission Hills.

Dette var caddie James Waltons andre uke på bagen til Suzann Pettersen.  Hun føler hun endelig har funnet caddien hun har vært på jakt etter. Walton har jobbet for Tutta ved to anledninger tidligere.

– Jeg har fått veldig god kjemi med ham, selv når jeg spiller dårlig. Jeg kunne fort mistet hodet denne uken, jeg er veldig fornøyd med at jeg ikke gjorte det.

– Hva er du mest fornøyd med denne uken?

– At jeg ikke mistet hodet.

Vil nærme seg verdensener-rankingen

Etter åtte uker på tur reiser Tutta nå hjem til Orlando for å slappe av og trene i fem dager. Deretter setter hun kursen mot Hawaii og tre nye uker på tur.

Hun føler det er lite som gjenstår før alle bitene faller på plass og hun er der hun ønsker å være rent spillemessig.

– I kommentarene fra Butch (Harmon) er det ikke mange flere endringer han ønsker. Men det er jævlig vanskelig å putte ting sammen i turnering. Den siste måneden har jeg følt jeg har stanget litt, og da er det veldig fristende å gå tilbake til det man kjenner. Jeg må bare stole på det jeg gjør og tilbakemeldingene jeg får. Av og til er det sykt vanskelig å være tålmodig nok, men forhåpentligvis betaler det seg i lengden, forklarer Tutta til Norsk Golf.

Målet Butch og jeg har satt meg er å avslutte året veldig nær verdensener. Da må jeg begynne å vinne turneringer!

Suzann Pettersen

– Setter det en ekstra piff på sesongen at det er Solheim Cup-år?

– Det er fortsatt lenge til, men det er kult å se at europeerne begynner å våkne litt. Jeg driter egentlig litt i laget når det er partall-år, men nå er det spennende å se hvordan de andre gjør det. Jeg tror vi kommer til å ha et bra lag! 

For et drøyt år siden var Pettersen noen få desimalpoeng unna å overta tronen av verdensrankingen for første gang. I stedet ble hun skadet i ryggen på våren, kom tilbake en måned senere men var ikke seg selv lik resten av året. Hun har de siste månedene falt til 7. plass på verdensrankingen, og blir avhengig av flere plasseringer i toppen fior ikke å falle ytterligere.

– Målet Butch og jeg har satt meg er å avslutte året veldig nær verdensener. Da må jeg begynne å vinne turneringer!

Resultater