2018 har vært en historisk sesong på Ladies European Tour sett med norske øyne: Hele åtte av våre spillere har hatt tilnærmet full kategori på europatouren denne sesongen, fler enn noen gang tidligere.

Nå skal det bli spennende å se om den rekorden blir forbedret ytterligere i Q-School-finalen som braker løs i Marokko 16. desember.

I denne ukens pre-kvalifisering på Palm Golf Marrakesh Pameraie var det 36 finalebilletter på spill i det 65 kvinner store feltet. Av de fem norske spillerne som stilte til start, kan nå fire av dem booke en finaleplass.

Larvik GKs Mariell Bruun leverte best av de norske spillerne med runder på 72, 73, 73 og 73 slag. Med +3 sammenlagt endte hun på en flott 6.-plass, seks slag bak vinneren Bobuhle Dlamini fra Sør-Afrika.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mariell Bruun var naturlig nok strålende fornøyd med avansement til finalen. (Foto: Mariell Bruun/Facebook)

Fire slag bak Bruun fulgte Rachel Raastad (Haga GK), som klatret til 17.-plass med en solid avslutningsrunde på to under par. Med 76, 75 og 74 slag på scorekortet de foregående rundene forbedret hun spillet gradvis utover uken.

To slag bak henne endte Stina Resen (Oslo GK) på 23.-plass, ni over par, etter runder på 74, 75, 75 og 73 slag.

Amatøren Tina Mazarino, her etter fjorårets seier i NM i matchspill, sikret den siste billetten til finalen. (Foto: Kjekstad GK)

Både Bruun, Raastad og Resen har tilbragt 2018-sesongen på LET Access Series, nivå 2 i Europa. Skulle de klare å gå hele veien i neste måneds finale i Marokko, vil det være første gang at noen av dem spiller seg til en plass på europatouren.

For amatøren Tina Mazarino sin del ble det en nervepirrende avslutning på turneringen søndag. Med en sisterunde på 78 slag endte hun på 15 over par sammenlagt, og hun vippet dermed helt på grensen til avansement. Etter hvert som resten av feltet fullførte sine runder, ble det imidlertid klart at Kjekstad-jenta akkurat klarte å snike seg til den 36. og siste finalebilletten.

For Madelene Stavnar (Vestfold GK) endte dessverre sesongen i skuffelse. Stavnar, som i forfjor ble tidenes yngste norske europatourspiller i en alder av bare 15 år, hadde en blytung andresesong på europatouren i år hvor hun ikke klarte en eneste cut. Stavnar slo tilbake med en åpningsrunde på én under par i pre-kvalifiseringen, men hun fulgte dessverre opp med scorer på 82, 77 og 79 slag og falt dermed til slutt ned til delt 47.-plass (+21), seks slag bak kvalifiseringsgrensen. Dermed blir det «nedrykk» til LET Access Series for Stavnar neste sesong.

I tillegg til Bruun, Raastad, Resen og Mazarino ligger også Caroline Martens an til å måtte spille neste måneds Q-School-finale for å fornye sine spillerettigheter i det gode selskap neste år. Med én turnering igjen av Ladies European Tour-sesongen ligger hun på 121.-plass på pengelisten. Det er de 80 beste på order of merit-rankingen etter Andalucia Costa del Sol Open de Espana 22. november som fornyer kortet for neste sesong. Det blir også en spennende innspurt på sesongen for Karoline Lund, som akkurat nå ligger på nettopp 80.-plass på order of merit-rankingen.

Resultater Lalla Aicha Tour School pre qualifier