Olsen kvalifiserte seg til Made in Denmark på Silkeborg Ry GC takket være sin topp-5-plassering på Nordic Leagues poengliste. Torsdag åpnet han med en treg på par, noe som bare holdt til en 75.-plass, ett slag utenfor cutstreken. Etter det slo hankraftig tilbake.

Fredag fulgte han opp med en bogeyfri runde på fire under par, som sendte ham 40 plasser oppover listene og godt innenfor cutstreken. Under lørdagens tredjerunde tråkket siddisen enda hardere på gassen med en runde på seks under par, som han beskrev som «sin slagmessig beste runde noensinne» til Norsk Golf etterpå.

Olsen hadde delt 13.-plass som utgangspunkt før siste runde. Der avsluttet han med å gå på to under par. Olsen var +3 for dagen etter tre hull, men fulgte opp med seks birdies og en bogey på de resterende hullene.

Med 70 slag for dagen og -12 totalt endte han til slutt på 17.-plass, syv bak vinneren Matt Wallace fra England, som beseiret tre landsmenn i omspill: Lee Westwood, Steven Brown og Jonathan Thomson.

Olsen sier til Norsk Golf at han ikke har følt seg ukomfortabel med europatour-eliten denne uken:

– Jeg var mer nervøs på forrige Nordic League-turnering, for eksempel. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler jeg har så god kontroll på spillet at jeg bare måtte holde meg tålmodig og vente til det løsnet, noe det har gjort de to siste rundene. Jeg nyter bare å være på denne turneringen, så det å spille bra er nesten bare en bonus, sier Olsen.

Olsens største premiesjekk i karrieren før ukens turnering var de 9000 euroene han innkasserte i februar etter å ha vunnet Nordic League-turneringen PGA Catalunya Resort Championship. Søndagens 17.-plass var verdt pene 19 400 euro.

Olsen har vært stabiliteten selv på Nordic League denne sesongen. Med bare seks turneringer igjen ligger han oppe på tredjeplass på Order of Merit-rankingen, og han er dermed i rute til å sikre topp-5-plasseringen som gir rettigheter på Challenge Tour neste sesong.

Olsen hadde en knallstart på sesongen og tok sin første profesjonelle seier allerede i hans andre turnering for året. Etter den imponerende sesongstarten har han nå lagt bak seg en periode med litt mer middelmåde resultater i sommer.

Derfor bestemte han seg nylig for å ta seg en liten pause for å få spillet tilbake på skinner. Det har gitt umiddelbare resultater.

– Jeg ofret én turnering slik at jeg kunne reise hjem og trene i ni dager. Jeg fikk fikset på de greiene jeg slet litt med. Det var deilig og nødvendig å få ladet opp batteriene igjen, sa Olsen til Norsk Golf før Made in Denmark startet.  Han slo til med en sjetteplass i hans første turnering tilbake igjen forrige uke.

Forrige sesong glapp topp-5-plasseringen på Nordic League med knappest mulig for siddisen. Han sier det ikke er noen enkel avgjørelse å stå over turneringer når man vet at hver eneste euro kommer til å telle på slutten av sesongen:

– Jeg forsøker å spille så mange turneringer som mulig. Det er fort gjort å bli litt stresset når man ser at spillerne rett bak deg på pengelisten deltar i en turnering du ikke spiller, men samtidig kom spillet mitt til et punkt hvor jeg følte behov for å jobbe med svingen. Det er ikke noe vits i å stille opp i en turnering du ikke føler du har mulighet til å vinne.

Før årets sesong stod Olsen med en rekke andreplasser på Nordic League, men han hadde ennå til gode å vinne en turnering. Da han endelig vant i Spania i februar, var det som om han kunne puste lettet ut:

– Det føltes litt som å sprekke en boble. Det var utrolig deilig, og det gjorde meg bare enda lysten på å vinne mer. Man føler man er litt mer med i «gjengen» på toppen av Nordic League-rankingen når man faktisk har vunnet en turnering. Jeg er fornøyd med hvordan spillet mitt har utviklet seg det siste året.