Det er femte året NGF arrangerer en eliteturnering i Spania på vinteren og det andre året den spilles på NGF sin treningsbase i Spania, Mar Menor Golf Resort.

– Turneringen har en overvekt av juniorer på deltakerlisten, men det mange kanskje ikke er klar over, er at turneringen er åpen for alle spillere innenfor handicapkravene, sier Øyvind Rojahn, sportssjef i NGF.

Turneringen spilles over fire runder og er åpen for alle herrer og damer med en handicapgrense på 12 for damer og 8 for herrer. Turneringen har nå passert 100 deltakere og er dermed en av de største turneringene NGF arrangerer i løpet av sesongen. Turneringen teller også på verdensrankingen for amatører. 

I løpet av vinterhalvåret blir Mar Menor flittig brukt av NGF. Team Norway junior og talentutviklingsgruppen har fire samlinger i løpet av vinteren.

– Det er viktig for våre utøvere å være så mye som mulig på gress. Derfor bruker vi Mar Menor minst en uke prer måned i løpet av vinteren. Her har vi perfekte forhold og kan spille på seks baner av høy klasse, sier Morten Hagen, sjef for talentutvikling i NGF. 

I uken før turneringen arrangeres det treningsleir på Mar Menor, og her er det også over 100 påmeldte fra ulike klubber i Norge.  

– Det er andre året vi arrangerer treningsleir med avsluttende turnering de 2 siste dagene. Her er det fortsatt ledige plasser for både juniorer og voksne, så det er bare å ta kontakt, sier Tom Arne Tollefsen i Vestfold Golfhall, NGFs kontaktperson for Mar Menor.

Informasjonsbrosjyre om Srixon Norwegian Winter Open og treningsleir finner du her.